Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Orbán Balázs és mondatai a nemzetközi sajtó célkeresztjébe is bekerült

- Advertisement -

Orbán Viktor politikai igazgatójának, Orbán Balázsnak sikerült szokatlan mértékben felkeltenie a nemzetközi sajtó figyelmét azzal a kijelentésével, hogy felelőtlenség volt Ukrajnától, hogy megvédte magát az orosz agresszióval szemben.

A magyar sajtóban csütörtök délelőtt terjedt el Orbán nyilatkozata, amit a Mandinernek tett, és amiben kifejtette: „56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált.” 

Két rendkívül fontos hírügynökség, az Agence France-Presse (AFP) és az Associated Press (AP) néhány órán belül be is számolt a politikai igazgató mondatairól. Sokat nem kellett várni, hogy egyre több orgánum, köztük a legnagyobb nemzetközi lapok is átvegyék a hírt a sokak által kritizált megnyilvánulásról, valamint az erre érkező reakciókról.

A magyar miniszterelnök tanácsadója erős kritikákkal néz szembe mondatai miatt, írta meg az Euronews, a Politico pedig ezzel a címmel jelentette meg az erről szóló cikkét: „Magyarország engedett volna Oroszországnak Orbán első számú tanácsadója szerint.” Az ukrán Pravda így írt Orbán Balázs megszólalásáról: „Az Orbán-kormány szerint Magyarország Ukrajnával ellentétben nem védené meg magát egy támadás esetén.”

Bloomberg kérdést is küldött a magyar kormánynak, de a cikkük megjelenéséig nem kaptak választ. A Telex Schmidt Máriát, a Terror Háza Múzeum igazgatóját is megkérdezte, aki szerint, „az 1956-os forradalmat és szabadságharcot nem lehet összehasonlítani Oroszország Ukrajna elleni agressziójával.” A 444.hu pedig Menczer Tamást, a Fidesz kommunikációs igazgatóját kérdezte, de ő nem akart reagálni az elhangzottakra.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version