fbpx
17.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

Orbán nyilvánosságra hozta a kötcsei beszédét

- Advertisement -

Valami oknál fogva az idei kötcsei Orbán beszéd – ellenben az eddigiekkel – transzparens lett. Nem kiszivárgások útján lehetett most megtudni, hogy miről is beszélt a kormányfő, hanem maga Orbán Viktor írt erről a Facebookon, ráadásul videót is rakott ki róla a Youtube-ra. Már az is meglepő volt, hogy a Fidesz-találkozóra érkezve megállt az újságíróknak, és azok kérdésekkel provokálhatták őt.

A Youtube-videóban Orbán Viktor meghirdette a gazdasági semlegesség nevű koncepciót. Arról beszélt, hogy ellen kell állni a blokkosodásnak, nem szabad hagyni, hogy rákényszerítsenek, hogy válasszunk kelet és nyugat között.

Elhangzott, hogy egy japán és egy katari hitelt is felvesznek a kínai mellé, de részletekről nem beszélt. A Magyarországon lévő külföldi befektetések kapcsán elmondta, hogy az amerikaiaknak ugyanannyi befektetése van, mint a kínaiaknak, és a németeknek van itt a legtöbb beruházása.

Hasonló cikkünk:  Most mindenki az árvízvédelemre összpontosít

Orbán elmondta, hogy nem véletlenül vettünk gázmezőket, ha Ukrajna január elejétől elzárja a gázcsapokat, akkor a törökországi vezetéken keresztül el tudják látni Magyarországot.

A miniszterelnök technológiai semlegességet akar, ezért Amerikának azt üzente, ha a kínai technológia jobb, akkor azt fogják használni. Ebből már az első Trump-kormány alatt is komoly viták voltak az amerikaiakkal.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...