Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Pakson szinte minden beruházást leállítottak a kormány döntése miatt

- Advertisement -

Miután a kormány augusztusban váratlanul elvette Pakstól az atomerőműtől befolyó iparűzési adót, a város önkormányzata szinte minden beruházást leállított. Ezzel a jelentős takarékossági intézkedéssel reális egyensúlyban tudják átadni az új képviselő-testületnek a város költségvetését – mondta Szántó Zoltán alpolgármester a vg.hu-nak.

Az idei költségvetés módosítását egyhangúlag megszavazták, a takarékossági intézkedés minden olyan beruházást érint, amiknél még nem történt kötelezettségvállalás, befagyasztottak minden fejlesztési tervezést is.

Leállították a strandberuházást is, ahol érvényes szerződése volt a városnak, így az előlegnek kifizetett 30 millió forintot elveszti a város – mondta el Szántó. Felmondták a működési kiadásokat terhelő, helyi sportegyesületeket érintő támogatási szerződéseket is.

Az Orbán-kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánította a Paksi Atomerőmű területét, miután a júniusi önkormányzati választáson a paksiak az ellenzéki polgármesterjelöltet hozták ki győztesnek a fideszessel szemben. Az erőmű által fizetett jelentős összegű, 7 milliárd forintnyi iparűzési adó a várostól átkerült Tolna és Bács-Kiskun Vármegyékhez. Paks így az eddigi 19 milliárdos költségvetésének nagy részét elvesztette.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version