fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

Palackvisszaváltás: jobb lenne kint, mint bent

- Advertisement -

A vezető élelmiszerboltláncok az eddigi tapasztalatok alapján arra jutottak, hogy a palackvisszaváltó automaták eddig jellemző belső elhelyezése nem vált be, így ahol csak lehet, kiköltöztetnék azokat az eladóterekből, de még az üzletek előteréből is.

A palackokat visszaváltani vágyó emberek nagy zsákokkal állnak sorban, ami nem jó senkinek sem, a visszaváltóknak sem, a vásárlóknak sem, és a bolti személyzetnek sem, mert csúcsidőben mindenki zavarja egymást.

Nem egyszerű feladat az automaták környékének tisztán tartása sem, és szinte folyamatosan cserélni kell a gépek tartályát is, amiben gyűlnek a palackok. Az is gond, hogy ha valaki csak palackot szeretne visszaváltani, de vásárolni nem akar, akkor a legtöbb esetben csak a pénztárakon keresztül tud kimenni. Nehezíti a helyzet az is, ha csak bent szembesül azzal az ember, hogy az automaták épp nem működnek.

Hasonló cikkünk:  Dobd el a hengert és az ecsetet, próbáld ki a festékszórót!

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője elmondta: „egyelőre a rendszer működtetésével kapcsolatos tapasztalatok értékelése zajlik, utána fogunk döntést hozni arról, hogy mely konkrét helyszíneken fogjuk megvalósítani az automaták áttelepítését.”

Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője pedig azt közölte, hogy a „Lidl mind a 209 áruházában megtalálhatók a visszaváltó automaták, különböző elhelyezéssel. A vállalat jelenleg vizsgálja a bejáratnál található gépek áttelepítésének lehetőségét.”

A költöztetéssel azonban az a probléma, hogy a Mohu és/vagy a berendezés gyártója által megadott specifikációk alapján az áruház köteles kialakítani a visszaváltási helyiséget, és az automaták üzemeltetéséhez minden esetben beltéri működési feltételeket kell biztosítani. A beltéri működés meghatározott hőmérsékleti tartományt, zárhatóságot, villamos betáplálást és internetkapcsolatot jelent.

via G7

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...