fbpx
13 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Rövidített órákat tartanak több kecskeméti iskolában a hőségriadó miatt

- Advertisement -

A hőség miatt 45 helyett 35 perces tanórákat tartanak a héten, szeptember 3-tól 6-ig a kecskeméti Kodály Iskolában.

Erről a vezetőség szeptember 2-án, hétfőn délután értesítette a szülőket, és Ittzés Tamás, a Kodály Iskola új főigazgatója is bejelentette a szintén hétfő délután az iskola dísztermében tartott szülői fórumon. A rendhagyó csengetési rendet a hőségriadó miatt vezetik be, és az első hétre szól.

Az iskola vezetése arról is tájékoztatta a szülőket, hogy amennyiben megtehetik, a napköziből a szokott időnél korábban is elvihetik a tanulókat, de természetesen a tanulói felügyelet 16 óráig, az ügyelet 17 óráig működik.

Frissítés: szerkesztőségünk úgy értesült, a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában, a kadafalvi iskolában és a Katedra Iskolában is rövidített órákat tartanak.

2015-ben volt utoljára ilyen hőség tanévkezdéskor

Hasonló cikkünk:  Az aluljáróba úgy folyt be a víz, mint egy óriási lefolyóba – a klímaváltozás kihívásai Kecskeméten

Augusztus 30-án az országos tisztifőorvos meghosszabbította a hőségriasztást az ország egész területére vonatkozóan, egészen szeptember 5-e, csütörtök éjfélig. Továbbra is másodfokú hőségriasztás lesz érvényben.

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség – emlékeztetett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

„A kánikulában figyeljünk arra, hogy a diákoknak is a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre, ásványi anyag- és vitaminbevitelre van szükségük. Mindig legyen náluk folyadék, mert hőség idején akkor is inniuk kell, amikor nem érzik magukat szomjasnak. A melegben nem javasolt cukros, szénsavas üdítők fogyasztása; a szervezetnek ilyenkor kifejezetten vízre van szüksége. Válasszunk számukra könnyű, világos színű, laza ruhadarabokat, amelyek lehetővé teszik a bőr szellőzését”hívták fel a figyelmet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...