fbpx
25.9 C
Kecskemét
2024. szeptember 27., péntek

FRISS HÍREK

Szaporodnak a kiemelt beruházások

- Advertisement -

Dunavarsány is kapott egy kiemelt jelentségű beruházást, ami jelentősen megkönnyíti a közigazgatási hatósági ügyeket. Jelen esetben egy élelmiszeripari beruházásról van szó a település belterületén.

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet melléklete szerint péntektől az érintett ingatlanok helyrajzi száma, illetve a település honlapján augusztus közepén megjelent hirdetmény alapján a CJ Foods Hungary Kft. által Dunavarsányba tervezett, élelmiszergyártó üzemről van szó.

A Magyar Közlönyben megjelent módosítás módosítása szerint október 1-jétől külön szabályok vonatkoznak azokra az építményekre, amelyeket nemzetgazdasági célból húznak fel. A nehéz jogi szöveg lényege a melléklet módosítása, ott van szó a gazdaságfejlesztési célú, munkahelyteremtő beruházásról, ami a kiemelt jelentőséget kapja.

A belügyminiszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek nemzetbiztonsági célú beruházásai is kaptak egy új szabályozást. Október elsejétől az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény több rendelkezését nem kell alkalmazni. E szerint többek között a közbeszerzési eljárásokat a rendvédelmi szerv saját hatáskörben folytatja le, az ellenőrzés lehetőségét csak a beruházással közvetlenül érintetteknek kell biztosítani. A nemzetbiztonsági beruházás előkészítése, megvalósítása keretében szükséges hatósági engedélyezési eljárásoknál a rendvédelmi szerv kérelmét soron kívül kell elbírálni.

Hasonló cikkünk:  Matolcsy újabb kritikával illette a kormányt, Orbán Balázs pedig örül, hogy hamarosan lejár a jegybankelnök mandátuma

Külön részletezi a rendelet, hogy ki lehet a beruházás-lebonyolító, a tervező, az építési műszaki ellenőr, a költségszakértő, és a kivitelező. Ők mindannyian titoktartási nyilatkozatot írnak alá.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...