fbpx
20.8 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

Szijjártó Kirgizisztánban is veszélyesnek ítélte Brüsszelt

- Advertisement -

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kirgizisztánba látogatott, ahol elismerően szólt a közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaság migrációs politikájáról. Ugyanakkor szerinte Brüsszel ugyanebben a témában veszélyt jelent.

„Brüsszel a migrációpárti politikájával” ma veszélyt jelent Európára, „Biskekre pedig a biztonság forrásaként tekintünk a migrációs fenyegetés terén” – mondta a miniszter kirgiz kollégájával, Zseenbek Kulubajevvel tartott közös sajtóértekezletén.

Azzal folytatta Szijjártó, hogy dicsérte Kirgizisztán szerepét a terrorizmus elleni harcban: „Minden olyan országra szövetségesként tekintünk, amely akkora hangsúlyt fektet a terrorizmus elleni küzdelemre, mint Kirgizisztán” – mondta. Szerinte azonban az Európai Unió migrációpárti politikát folytat, arra ösztönözve a bevándorlókat, hogy induljanak útnak a kontinens felé, és ezeket az emberáradatokat a terroristák is kihasználják.

Szijjártó a Facebook-oldalán is megnyilvánult, ahol arról írt, hogy „nyugati barátaink vagy kritizáltak vagy lenéztek minket amiatt, hogy a közép-ázsiai országokkal stratégiai kapcsolatépítésbe kezdtünk.” Most pedig „egykori kritizálóink és lesajnálóink itt ma egymásnak adják a kilincset.”

Bár a magyar külügyminiszter dicsérte Kirgizisztánt, a magyar Konzuli Szolgálat jelenleg „fokozott óvatossággal látogatható országnak tartja”, és a Külgazdasági és Külügyminisztérium továbbra sem javasolja magyar állampolgárok turisztikai jellegű utazását a közép-ázsiai térség három országának (Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán) közös határ menti megyéit is érintő régiójába.

Hasonló cikkünk:  Bajnai szerint Orbánék hosszabb távon a huxitra játszanak

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...