Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Telex: A Deutsch-klán áll egy milliárdos atlétikai program mögött

- Advertisement -

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő unokaöccse, Deutsch Balázs szervezhetett atlétikai versenyeket 2021-ben és 2023-ban összesen 366 millió forintért – írja a Telex.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai programja, a Zsivótzky Gyula Program 2,7 milliárd forint állami támogatásban részesült, a lap ennek a teljes dokumentációjához jutott hozzá közérdekű adatigénylés útján. A programot először Spiriev Attila vezette, majd a kormánypárti politikus testvére, Deutsch Péter korábbi magasugró vette át. Egyúttal ő volt az MTK ügyvezető elnöke is.

A Telex szerint évente két verseny szervezését fizette ki a MASZ a programon keresztül, aminek a szervezésével Deutsch Péter fiának, Balázsnak a cégét bízták meg. 2021-ben 185 millió forint plusz áfát kapott a Track and Race Kft., két évvel később pedig – szintén két versenyre – 181,5 millió plusz áfát.

A cikkből kiderül, hogy a vállalkozás jelenleg felerészben Deutsch Balázsé, de egy másik cégen keresztül, cégtársával együtt Deutsch Péter is tulajdonos. 2021-ben 46 millió forint osztalékot vettek ki a cégből, amelynek 2023-ban 759 millió forintos árbevétele volt, míg tavaly 290 millió forint adózott eredményt értek el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szemereyné: nem tudja villamos árammal kiszolgálni az MVM a déli iparterületre betelepülő cégeket

Úgy építkeznek a déli iparterületen az idetelepülő beszállítók, hogy gázolajgenerátorokkal állítják elő a villamos energiát – mondta Szemereyné Pataki...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version