fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Tengerparti nyaralások Európában: rejtett gyöngyszemek, amiket megéri felfedezned!

- Advertisement -

Amikor tengerparti nyaralásra gondolunk Európában, általában a jól ismert, felkapott és forgalmas helyek jutnak elsőre eszünkbe. Szerencsére ezek mellett rejtett kincseket is lehet találni, amelyeket még nem fedeztek fel annyira a turisták. Az alábbiakban ezekből mutatunk be néhányat, amelyeket érdemes jól megjegyezni.

Azok számára, akik előnyben részesítik nyaraláskor a tengerpartokat, mutatunk néhány európai lehetőséget. Nemcsak a természeti szépségükkel, hanem a kulturális gazdagságukkal is elvarázsolják a látogatókat. Érdemes ezeket a kevésbé ismert, de annál csodálatosabb tengerparti helyeket választani úticélként. Így biztos sikeres lesz a tengerparti nyaralásod Európában!

Sibenik (Horvátország)

Az Adriai-tenger partján fekvő, Splittől mindössze 80 km-re található Sibenik egy csendes, ámde annál hangulatosabb város. Az Adria legrégebbi városa, amely elegáns velencei építészettel rendelkezik. Szűk utcái tágas terekben végződnek, ahol jó néhány vallásos és világi épület található. Érdemes részt venni egy hajókiránduláson a Kornati-szigetcsoport érintetlen vizein.

Asos (Görögország)

Asos az egyik legszerethetőbb település Kefalónián. Velencei stílusú épületeivel mindenkit lenyűgöz. Kisméretű település, amely semmivel sem összetéveszthető látványvilággal rendelkezik, az utóbbi években vált idegenforgalmi látványossággá. Két kis strand is található itt, de érdemes motorcsónakot is bérelni és felfedezni a kis öblöket. A kilátás miatt megéri nagy sétákat tenni és megtekinteni a velencei romokat.

Cavtat (Horvátország)

A Dubrovniktól néhány kilométerre található Cavtat bájos tengerparti kisváros kavicsos öblökkel, kristálytiszta vízzel és vízre épült teraszokkal. A strandokra a sziklás és kibetonozott partszakaszok a jellemzőek. A látnivalók mind a tengerparton sorakoznak. A nyaralás alatt érdemes minél több étterem kínálatát megkóstolni.

Hasonló cikkünk:  A kormány szerint jóval többet költenek egészségügyre, mint a volt baloldali kormányok, de a számok nem ezt igazolják

Trpanj (Horvátország)

Trpanj egy tengerparti kisváros, egyike a legrégebbi horvát településeknek. Elkerülte a tömegturizmus, amelynek köszönhetően ma is autentikus élményt nyújt. Romantikus naplementével, macskaköves utcákkal, mediterrán hangulattal és kristálytiszta tengerrel várja a látogatókat, és természetesen a gasztronómia kedvelői sem fognak itt csalódni.

Karpas-félsziget (Ciprus)

A Karpas-félsziget kiváló választás azok számára, akik a természet közelségére vágynak. A Földközi-tenger egyik legérintetlenebb helye lenyűgöző szabadstrandokkal, nemzeti parkkal és festői tengerparti városkával rendelkezik, érdemes ellátogatni ide. Európában egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik, maga a földi paradicsom, ahol az érintetlen természet szépségeit lehet megcsodálni.

Valletta (Málta)

Valletta egy legendás múltú, nyüzsgő város, különleges turisztikai célpont. Kulturális látnivalókkal, finomabbnál finomabb falatokat kínáló éttermekkel és lenyűgöző tengerparttal várja a látogatókat. Az UNESCO világörökség részét képezi a történelmi település. Az építészeti látnivalók gazdagsága miatt szabadtéri múzeumként is emlegetik.

A cikkben említett rejtett gyöngyszemek között mindenki megtalálhatja a számára tökéletes lehetőséget, hiszen mindegyik felejthetetlen élményeket kínál. Nemcsak a természet szépségeivel, hanem gazdag történelmi és kulturális örökséggel is várják az utazókat. A hangulatos utcák, a helyi gasztronómiai ízek, valamint a barátságos helyiek vendégszeretete mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vakáció igazán emlékezetes legyen.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...