Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Új törvény kidolgozásába kezdett a kormány a fizetésképtelenségi eljárások kapcsán

- Advertisement -

Hat miniszter kap feladatot Orbán Viktortól egy frissen megjelent kormányhatározat szerint, valamint a kormány határozott saját kormányhatározatai felülvizsgálatáról is – derül ki a Magyar Közlönyből.

Javítani kell a kormány szerint a nemzetgazdaság versenyképességét, az ország nemzetközi megítélését, növelni a befektetői hajlandóságot, és segíteni a hitelezői érdekek védelmét.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter és Lantos Csaba energiaügyi miniszter kapott feladatot egy olyan törvényjavaslat kidolgozására, amely az európai uniós elvárásoknak is megfelelő, szigorúbb felelősségi rendszeren alapuló, új fizetésképtelenségi eljárás bevezetését célozza.

Az előterjesztésnek 2025. június 30-ig kell elkészülnie, valamint ugyanezzel a határidővel Nagy Mártonnak – Tuzson Bence, Varga Mihály és a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal bevonásával – fel kell mérnie, hogy a rendelkezésre álló, vagy fejlesztés alatt álló informatikai rendszereken túl milyen további fejlesztésekre van szükség az új fizetésképtelenségi eljárásról szóló törvény szerinti rendszer kialakításához.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szemereyné: nem tudja villamos árammal kiszolgálni az MVM a déli iparterületre betelepülő cégeket

Úgy építkeznek a déli iparterületen az idetelepülő beszállítók, hogy gázolajgenerátorokkal állítják elő a villamos energiát – mondta Szemereyné Pataki...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version