fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. október 5., szombat

FRISS HÍREK

A kormány jelentősen szigorított a napelemek elhelyezésének szabályain

- Advertisement -

Több mint 100 paragrafust tartalmaz az a hétfő éjjel megjelent kormányrendelet, ami a településrendezési és építési követelmények alapszabályzatáról szól. Az egyik bekezdés a napelemek és napkollektorok elhelyezését szabályozza, ami ellen előzetesen a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség (MNNSZ) már tiltakozott.

A kormány jelentősen szigorított, az új szabály szerint január elsejétől erkélyen napelem nem helyezhető el, sem önálló tartószerkezeten, sem az erkély szerkezetébe beépített módon. Emellett tilos lesz műemlékekre napelemet tenni, és engedély kell majd ahhoz is, hogy a területükre, telkükre elhelyezhető legyen.

A rendelet szabályozza azt is, hogyan lehet napelemet elhelyezni a tetőkön, épület homlokzatán, közterületen térburkolatként, parkoló árnyékolására, illetve vegyes építésű övezetekben.

Az Orbán-kormány által utolérni kívánt Ausztriában viszont kifejezetten ösztönzik és anyagilag is támogatják az erkélyekre telepíthető háztartási napelemeket. Az idei évtől Bécsben évi 15 millió euróval támogatják a különböző napelemes rendszerek létesítését.

Hasonló cikkünk:  Soha nem született olyan kevés gyermek Magyarországon, mint júniusban

„Fel vagyok háborodva! Veszek egy nagy levegőt és egyeztetek a többi szakággal és kiadunk hivatalos állasfoglalást. Ez nem a hivatalos, hanem a magánvéleményem” – mondta Facebook posztjában Szilágyi László, az MNNSZ alelnöke.

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...