Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A rendőrség nem talált bűncselekményre utaló jelet az MCC költéseivel kapcsolatban

- Advertisement -

A Direkt36 írta meg szeptemberben, hogy a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) a magyar felsőoktatási viszonyokhoz képest, valamint a hullámzó teljesítményük ellenére kiugró fizetést ad egyes oktatóknak. A cikk alapján Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő kérdést intézett az országgyűlés elnökéhez, Polt Péter legfőbb ügyész pedig feljelentésként értékelte azt, és továbbította a Nemzeti Nyomozó Iroda felé. A rendőrség bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a feljelentést.

Vadai Ágnes kérdése: „Valóban olyan kifizetések vannak az MCC-nél, amik mögött nincsen teljesítés?” A Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztály megvizsgálta az esetet, és arra jutottak, hogy nem lehet megállapítani, hogy hűtlen kezelés történt-e.

Az egyik ilyen oktató Koltay András, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke, aki egyben az MCC Szólásszabadság Műhely nevű szervezetének is a vezetője. A 2023-as bérezési adatokkal kapcsolatos dokumentumok szerint a műhely éves bérköltsége – adókkal és járulékokkal együtt – 12 millió forint volt, miközben Koltay volt a szervezet egyetlen munkatársa – írta meg a Direkt36.

 „Arra vonatkozóan, hogy Koltay András ebben a beosztásában ténylegesen milyen feladatokat látott el, a feljelentés és az alapját képező cikk sem tartalmaz olyan objektív adatokat, amely alapján azt lehetne megállapítani, hogy a munkabér jogcímén történt kifizetésekre szabálytalanul került sor, illetve bárkinek a kötelességszegő magatartása következtében az alapítványnál vagyoni hátrány keletkezett” – áll az elutasító határozat indoklásában.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version