fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. október 5., szombat

FRISS HÍREK

A spanyol szélsőjobboldali párt elismerte, hogy a Mészáros-féle MBH Bank segítette ki a kampányát

- Advertisement -

9,2 millió eurós kölcsönnel segítette az MBH Bank a spanyol szélsőjobboldali párt, a Vox 2023-as parlamenti és önkormányzati választási kampányát – ismerte el a párt az El Paísnak. A párt szóvivője szerint azért vettek fel kölcsönt a magyar banktól, mert spanyol forrásból nem jutottak hitelhez.

Az MBH Bank két részletben adott kölcsönt a pártnak, az első részlet 6,7 millió euró, a második 2,6 millió euró volt. A kölcsönt teljes mértékben visszafizették – tette hozzá a párt.

Arról, hogy a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor köreihez közel álló magyar bank adta a kölcsönt a spanyol pártnak, a VSquare írt először a hírlevelükben, ami a spanyol El País értesüléseit vette alapul.

Vox miután bejelentette, hogy elhagyja az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportot az Európai Parlamentben, belépett a Patrióták Európáért frakcióba, amit a Fidesz az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) és a cseh ANO-val közösen alapított.

Hasonló cikkünk:  Strasbourgban vitázhat először szemtől szemben Orbán és Magyar

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...