fbpx
13.4 C
Kecskemét
2024. október 4., péntek

FRISS HÍREK

A szuverenitásvédelmi törvényről gyorsított eljárásban dönthet az EU Bírósága

- Advertisement -

Az Európai Bizottság (EB) csütörtökön úgy döntött, hogy beperli Magyarországot az Európai Unió Bíróságán a szuverenitásvédelmi törvény miatt – írta meg elsőként a Népszava.

Az EB indoklása szerint fenntartja korábbi, a jogszabállyal kapcsolatos kifogásainak a többségét, ezért az utolsó szakaszba lépteti az idén februárban indított kötelezettségszegési eljárást.

A testület szerint a szuverenitásvédelmi törvény több ponton is sérti az uniós jogot, valamint az EU alapvető értékeit. A magyar kormánnyal folytatott konzultáció nem hozott eredményt, ezért az uniós bíróság elé utalják az ügyet.

Jördis Ferroli a Bizottság szóvivője a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem kérik a jogszabály alkalmazásának felfüggesztését a határozathozatalig, azt viszont igen, hogy a bírák gyorsított eljárásban tárgyalják az ügyet.

Vagyis ha a bírói testület egyetért az előterjesztéssel, akkor a benyújtástól számítva néhány hónap alatt ítélet születhet. Ugyanakkor a szóvivő azt is elmondta, hogy a felfüggesztés még napirenden van, a Bizottság folyamatosan figyelemmel kíséri a magyarországi fejleményeket. A kereset benyújtásáig hátralévő pár hónapban pedig bármikor előállhat a törvény alkalmazásának leállítását célzó előterjesztéssel.

Hasonló cikkünk:  Újabb hosszabbítás - 2025 márciusáig biztosan marad a bevándorlás okozta válsághelyzet
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...