Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Sok a panasz a vendégmunkásokra és a munkásszállókra a Vacsiközben, indítványt adott be a képviselő

- Advertisement -

Hangosan mulatoznak és az ablak alatt dohányoznak a vendégmunkások, ez zavaró és félelemkeltő az idősek és a gyermekes családok számára – állítása szerint erről kapott sok bejelentést Tóth Szilárd, a Szövetség önkormányzati képviselője a Vacsiköz-Bethlenváros területéről. Az ügyben indítványt terjesztett elő az október 17-ei közgyűlésre.

Tóth Szilárd – aki júniusban megnyerte a választást a Vacsiközt, a Bethlenvárost és a belváros egy részét magában foglaló 7-es választókerületben – egy indítványt nyújtott be a képviselő-testület csütörtöki ülésére. Ebben leírta, hogy „Kecskeméten egyre több a vendégmunkás, akiktől tartanak, félnek a helyiek”, és hogy ő maga nagyon sok bejelentést kapott a Vacsiköz-Bethlenváros területéről a jellemzően férfi vendégmunkások számának növekedéséről.

A képviselőnek állítása szerint szóltak társasházból, ahol főleg egyedülálló idős hölgyek élnek, hogy a másik lépcsőházban lakó nyolc-tíz férfi „nap mint nap hangosan mulatozik”, és ez egyrészt zavarja, másrészt félelemben tartja őket.

„Ugyancsak bejelentést kaptam kisgyermekes családoktól, akiknek a szomszédjában szintén hangoskodó, italozó életmódot folytató vendégmunkások élnek, akik rendszeresen dohányoznak az ablakaik alatt, emiatt nem tudnak például szellőztetni, vagy gyermekeiket altatni. Sokan kamaszkorú gyermekeiket sem engedik újabban egyedül hazamenni délutáni edzésről, vagy foglalkozásról, féltve őket a vendégmunkásoktól” – részletezi a Szövetség a Hírös Városért Egyesület politikusa.

Hangsúlyozza azt is: a Vacsiközben-Bethlenvárosban élők nem véletlenül költöztek mostani lakóhelyükre, lakó-pihenő övezeti ingatlanokba, és választották a csendes kertvárosi életformát.

Vacsiköz / Fotó: Hraskó István

Sokan úgy gondolják, hogy a gombamód létesülő munkásszállásokkal megfosztják őket ennek az esélyétől” – emelte ki Tóth Szilárd.

Úgy tudja, hogy a már jelenleg is üzemelő munkásszállások mellett több új, „nyereség és vagyonszerzés céljából üzemeltetni kívánt szálláshely” nyithat meg a Vacsiközben és a Bethlenváros területén. Indítványában ezért kéri a városvezetéstől, hogy a kereskedelmi szálláshelyek kialakítását és üzemeltetését legalább a város lakó-pihenő övezeteiben korlátozzák a „jogszabályok adta keretek között”.

- Advertisement -
Exit mobile version