fbpx
10.8 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Benzinkutakon és hajléktalanszállókon is megjelenhetnek a MOHU palackvisszaváltó automatái

- Advertisement -

Benzinkutakon és hajléktalanszállókon is kirakna a jövőben palackvisszaváltó automatákat a MOHU. A benzinkutaknál már meg is van az első tíz helyszín, ha ezek beválnak, további helyszínekre telepíthetnek majd automatákat – írja a Telex.

Sokan ott is visszaváltják a betétdíjas termékeket, ha nem ott vásárolták őket. Az első hetekben nem bírták az automaták a visszavitt mennyiséget, a MOHU szerint azért, mert az emberek gyorsabban vitték vissza ezeket a termékeket, mint amire ők korábban számítottak.

Problémaként merült fel az is, hogy szemétben kezdtek úszni az automaták környékei, és az utcán összegyűjtött palackokat zsákostul behordó hajléktalanok és szegények jelentek meg az automatáknál, ami zavarta a vevőket.

A MOHU folyamatosan igyekszik javítani a logisztikai rendszerén, ennek részeként újabb és újabb helyszínekre telepítenének visszaváltó automatákat. A Pénzcentrum a napokban írta meg, hogy ma is tíz MOL-kúton üzemel automata. A MOHU a lappal azt is közölte, hogy az igények felmérése után dönthetnek további bővítésekről.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó Pressmanbe és a litván külügyminiszterbe is beleszállt

Népszava arról írt, hogy a MOHU tárgyalásokat folytat egy kőbányai hajléktalanszállóval, arról, hogy a szállóra is telepítenének egy automatát. A Telex megkereste a MOHU-t a lap értesüléséről, a hulladékkezelő cég pedig megerősítette, hogy valóban tárgyalnak egy kőbányai hajléktalanszállóval, de a tárgyalást még nem zárták le. Hozzátették, hogy pozitív tapasztalatok esetén a jövőben más hasonló intézményeknél is telepíthetnek automatákat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság viszont azt közölte a közelmúltban, hogy lopásnak minősül, ha valaki a már kidobott palackokat a kukákból kiveszi, hogy aztán később elvihesse visszaváltani azokat. Az ORFK szerint ezért 6500 forinttól 65 ezer forintig terjedő bírság szabható ki, ami visszaesés esetén akár 90 ezer forintra is felmehet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Leszakadt a mennyezet, a volt tiszti klubot teljesen lezárták

A volt tiszti klubban idén januárban az egyik helyiség mennyezetéről leszakadt a vakolat, mely leszakította az álmennyezetet is. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...