Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Cannes-ban debütál a Hunyadi-sorozat egy televíziós szakkiállításon

- Advertisement -

Október 22-én, kedd este Cannes-ban, a MIPCOM-on, az egyik legrangosabb európai televíziós eseményen, szakkiállításon lesz a világpremierje a Hunyadi – A Holló felemelkedése című tízrészes sorozatnak. A film a napokban kecskeméti alpolgármesternek megválasztott Bán János – írói nevén Bán Mór – Hunyadi című regénysorozata alapján készült Fóton, a Nemzeti Filmintézet Stúdióban.

A történelmi sorozatot 2022 júliusában kezdték el forgatni több mint 600 magyar és külföldi színésszel és kaszkadőrrel, az előkészítő munka három, a forgatás egy évig tartott. A szereplők törökül, olaszul és németül is megszólalnak a sorozatban, ezzel is növelve a történelmi hitelességet.

YouTube video player

A sorozat producere Robert Lantos volt. A főszerepekben Kádár L. Gellért (Hunyadi Jánost alakítja), Rujder Vivien (a feleség, Erzsébet szerepében), Törőcsik Franciska (Hunyadi első szerelme, Mara), valamint olyan nemzetközi sztárok, mint Laurence Rupp (akit ismerhetünk a Barbárokból), Giancarlo Giannini (Casino Royale, Hannibal) és Karel Roden (A Bourne-csapda) láthatóak. A rendezői székben Robert Dornhelm (Mária Terézia, Háború és Béke), Nagypál Orsi (Csak színház és más semmi, Terápia, Nyitva), Szász Attila (Örök tél, Apró mesék) és Lengyel Balázs (Aranyélet, Lajkó – Cigány az űrben) foglalt helyet – derül ki az Nemzeti Filmintézet honlapjáról.

A külföldön Rise of the Raven (A holló felemelkedése) néven futó Hunyadi-sorozat mögé az elmúlt években a német Beta Film is beállt. A sorozatot Magyarországon a TV2 mutatja be 2025 elején.

A MIPCOM Cannes a televíziós ipar egyik legfontosabb globális rendezvénye, évente több mint 100 ország televíziós szakembereit és a világ legnagyobb stúdióinak vezetőit hozza össze a francia Riviérán. A négynapos vásár keretében a legújabb televíziós műsorokat és sorozatokat mutatják be, emellett számos szakmai előadást és workshopot is tartanak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem tud mit kezdeni a polgármesteri hivatal a sok vendégmunkást elszállásoló házakkal, lakásokkal

Nem ellenőrizheti a jegyző azokat az ingatlanokat, ahol tartósan (vendég)munkásokat szállásolnak el bérleti szerződés alapján, mivel ezek a házak,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version