Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Fióktelepet nyit Magyarországon a Revolut, már toborozzák a munkatársakat

- Advertisement -

„A Revolut hamarosan új fejezetet nyit Magyarországon!… teljes gőzzel dolgozunk a magyar fióktelepünk létrehozásán” – írta Györffy Balázs, a Revolut egyik alkalmazottja a Linkedinen.

A Revolut nem leánybankot létesít Magyarországon, hanem fióktelepet nyit. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi, litván bankbetét biztosítás vonatkozik majd a magyar ügyfelekre. Viszont cserébe lehetőség lesz magyar számlaadatok használatára, így könnyebb lesz például magyar munkabért fogadni.

A Revb.hu és a Revinfo.hu, valamint a cég karrieroldalán is megtalálható álláshirdetések szerint első körben a következő pozíciókra keresnek jelentkezőket:

  • Legal Counsel: aki a pénzügyi termékekhez kapcsolódó jogi kérdésekben tanácsot ad;
  • Regulatory Compliance Manager: aki az állami és EU-s szabályozások értelmezésével és alkalmazásával kidolgozza a céges szabályozásokat.
  • Finance Manager: aki a cég pénzügyi irányításában vállal szerepet.

A fióktelep megnyitása több szempontból is előnyös, hiszen tovább fejlődhet a Revolut szolgáltatása: lesz magyar ügyfélszolgálat és panaszkezelés, az ügyfeleknek lesz magyar bankszámlaszáma, amikre ha nagyobb arányban mennek a fizetések, akkor könnyebben indíthat hitelezési szolgáltatást, valamint képes lehet a magyar sajátosságokra, az azonnali fizetésre, vagy a magyar szabványoknak megfelelő fizetési kérelemre, QR-kódos fizetésre.

Persze a Revolut hátránnyal is szembesülhet, hiszen szorosabb a magyar kontroll, szigorú kötöttségek vannak előírva a hazai pénzügyi szolgáltatóknak, valamint vannak olyan illetékek, adók is, amelyek eddig legfeljebb csak bemondásra kötelezték őket.

Az MNB szerint nehezebben felügyelhető és az ügyfelek is bonyolultabban képviselhetik az érdekeiket, ha a Revolut csak határon átnyúló szolgáltatásként működik. A jegybank minden bizonnyal jobban örülne egy magyar leánybanknak, mint a fióktelepnek, de ez azért egy köztes megoldás.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version