Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Ha ellátási problémák lesznek, az állam bevonná az egészségügyi magánszolgáltatókat is

- Advertisement -

A Belügyminisztérium tervei szerint ha arra szükség van, akkor hiánypótló szolgáltatásként közfinanszírozott ellátást nyújthatnának az egészségügyi magánszolgáltatók is, azonban jelenleg nem látnak olyan ellátási problémát, hogy rögtön éljenek is vele.

jogszabály-tervezet szerint „csak olyan szolgáltatásokért kaphatnak a magánellátók állami közfinanszírozást, amit tőlük olcsóbban vehet meg az állami egészségpénztár, mint külföldön” – válaszolta a minisztérium újságírói kérdésre.

A hiányzó kategóriába olyan szolgáltatások tartoznak majd, amiket az esetek legalább 95 százalékában a rendszer nem képes nyújtani és ezért a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) jellemzően külföldön vásárol meg. A minisztérium viszont nem lát olyan ellátási problémát jelenleg, amiért be kellene vonni az állami biztosításához a magánszolgáltatókat.

„Mindenkit el tudnak látni, csupán az ellátás pontos időpontja kérdéses” – írta a Belügyminisztérium, ugyanis például nem tekintik „hiánypótló állami szolgáltatásnak” a várólistás műtéteket.

Folyamatosan monitorozza az egészségbiztosító az általuk külföldön igénybe vett ellátásokat, valamint elvégzi a szükséges költségszámításokat. Eszerint ha költséghatékonyabb egy magyarországi magánintézményben ellátni a beteget, mint külföldön, akkor itthon finanszírozza majd az adott terápiát a biztosító. A minisztérium szerint így ez a módosítás elsősorban a betegek érdekeit szolgálja.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sok a panasz a vendégmunkásokra és a munkásszállókra a Vacsiközben, indítványt adott be a képviselő

Hangosan mulatoznak és az ablak alatt dohányoznak a vendégmunkások, ez zavaró és félelemkeltő az idősek és a gyermekes családok...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version