Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

IDEA Intézet: A Tisza Párt és a kormánypártok között már csak 2 százalék a különbség

- Advertisement -

Az IDEA Intézet friss felmérése szerint a Tisza Párt támogatottsága szeptemberben is növekedett, miközben a kormánypártok népszerűsége változatlan, így 2 százalékpontra csökkent a különbség a pártok között – írja a Népszava.

A felmérés szerint a biztos pártválasztók és a teljes népesség körében is egyre népszerűbb Magyar Péterék pártja, gyakorlatilag már a Fidesz nyakában liheg, eközben 0 százalékon áll négy parlamenti párt is. A Fidesz-KDNP-re szavazók aránya a nyár eleji választások után lassan csökkent, a Tisza támogatottsága viszont ugyanilyen ütemben növekedett.

Az IDEA Intézet felmérése szerint a Fidesz-KNDP támogatottsága a teljes népesség körében továbbra is 28 százalék, míg a Tisza szimpatizánsainak aránya 26 százalékra nőtt. A biztos pártválasztók körében ez az arány 39, illetve 37 százalék, vagyis a Tisza támogatottsága szeptemberben a teljes népességben és a biztos szavazók körében is 3 százalékponttal növekedett.

A DK és a Mi Hazánk is elérte volna a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, ha szeptember végén lett volna az országgyűlési választás. A jelenlegi parlamenti pártok közül az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik ősz legelején 0 százalékon állnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sok a panasz a vendégmunkásokra és a munkásszállókra a Vacsiközben, indítványt adott be a képviselő

Hangosan mulatoznak és az ablak alatt dohányoznak a vendégmunkások, ez zavaró és félelemkeltő az idősek és a gyermekes családok...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version