Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Lezárásokkal kezelik a homokbányai hajléktalanhelyzetet

- Advertisement -

Megoldódni látszik a Homokbánya területén kialakult probléma, az önkormányzat bekerítette és lezárta azon ingatlanokat, amelyekbe azon hajléktalan személyek költöztek, akik zavarták a városrészben élők nyugalmát – írja közleményében a Kecskeméti Városrendészet.

Ahogyan arról korábban a KecsUP is beszámolt az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés érkezett Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez, amely szerint a Homokbánya területén lévő lakatlan épületekbe hajléktalan személyek költöztek, akik zavarják az ott élők nyugalmát.

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A probléma megoldása érdekében a polgármester többek között a rendőrség és a városrendészet segítő közreműködését kérte. A rendőrök és a városrendészek napi szinten tartottak ellenőrzést a területen. Több alkalommal esti, valamint éjszakai órákban nagy erőkkel vonultak ki a járőrök a közterület-felügyelőkkel.

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A lakók nyugalmának biztosítása érdekében az önkormányzat továbbá gondoskodott a közösségi együttélés szabályait be nem tartó személyek által lakott épületek bekerítéséről és lezárásáról. Az ellen, aki a mai naptól kezdve a lezárt ingatlan területére behatol, ott engedély nélkül tartozik, eljárás indul.

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy a Kecskeméten egyre fokozódó hajléktalanhelyzetre valóban tartós, jó megoldást jelent-e egy Magánterület-tábla, visszatartó erő-e a nincstelenek számára egy esetleges bírság? Vagy esetleg az önkormányzat szakemberek bevonásával kidolgozhatna egy komplex (szállásolást, munkaerőpiaci visszaintegrálást, fokozott hatósági jelenlétet stb…) tartalmazó stratégiát?

Írja meg kommentben Ön szerint mi jelentene valós megoldást a kecskeméti hajléktalanhelyzetre?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version