Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Megjelent a Hunyadi-sorozat új előzetese

- Advertisement -

Bán Mór (aki nem más, mint Bán János, immáron mint kecskeméti alpolgármester és a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője a szerk.) megírta a Hunyadi című regénysorozatot, ebből pedig egy tízrészes Hunyadi-filmsorozat készült, ami nem mellesleg minden idők legdrágább magyar produkciója lett. A produkció producere, Robert Lantos a Variety-nek mesélt a projektről, a lap pedig az első hivatalos előzetest is megosztotta.

A sorozat középpontjában Hunyadi János áll, azonban a magyar Trónok harcának is becézett produkció számos szereplőt és történetszálat is megmozgat. A magyar származású producer így nyilatkozott a lapnak:

„Gyanítom, hogy a nem angol nyelvű produkciók világában valószínűleg ez a valaha volt legambiciózusabb, már csak a terjedelme, mérete és költségei alapján is. A finanszírozás összehozása egyfajta csoda volt. Nem tudom, hogy valaha meg akarnám-e csinálni újra – vagy hogy egyáltalán meg tudnám-e.”

Miután Lantos elolvasta a Bán könyveket rájött, hogy olyan történetre bukkant, amely alkalmas a filmvászonra, de „túl hosszú, túlságosan kiterjedt volt ahhoz, hogy egy kétórás filmbe beleférjen” – mondta. Azonban csábította a kihívás, hogy elmeséljen egy történetet, melynek szülőhazája van az epicentrumában, ugyanakkor egész Európára hatással volt, mégsem ismeri senki Magyarországon kívül.

Lantos szerint a legnehezebb kihívás az volt, hogy mindenkit meggyőzzön, a leghitelesebb módja a történelmi sorozat elkészítésének, ha tiszteletben tartják a nyelveket, amiket az érintett történelmi szereplők beszéltek. A sorozat több mint 600 nemzetközi színész és kaszkadőr részvételével készült, akik a saját anyanyelvükön szólalnak meg a filmsorozatban.

YouTube video player

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version