Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Mészáros Lőrinc cégének vezetője a kormány gazdaságpolitikájára panaszkodott

- Advertisement -

„Úgy érezzük magunkat, hogy először azt mondják a versenypályán, hogy el kell indulni 3600 méteren, majd szólnak, hogy lesz egy gát, aztán lesz tizenkettő, utána még vizes akadály is” – mondta Vida József, a Mészáros Lőrinchez tartozó Opus Global igazgatóságának elnöke.

A Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján egy panelbeszélgetésen vettek részt a legnagyobb magyar vállalatok vezetői, ahol azt járták körbe, hogyan tudnak a cégeik alkalmazkodni a mostani gazdasági helyzethez.

Vida elmondta, hogy az Opus jó ütemben haladt a válság alatt, és bár az építőipar lelassult, az élelmiszeripar átveszi a szerepét. Hozzátette, megpróbálnak külföldre vinni pénzt, de „nem biztos, hogy Európa fele kell figyelnünk, körül kell néznünk.” Szerinte több kommunikáció kell az állam és a nagyvállalatok között, az nem működik hatékonyan, hogy kémcsövekben találja ki a kormány a gazdaságpolitikát.

Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója is részt vett az eseményen, szerinte a kormány a válság során eleinte extraprofitadóról beszélt, de ebben már nincs is profit mára, a helyzetet pedig ezután még árszabályozással is fokozták, miközben az Európai Unión belül is nehezen megy a tőke kihelyezése. Magyarázata szerint túl szigorú az európai szabályozás, ezért az olaj- és a gázipar Európa-szerte elmarad a globális teljesítménytől.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version