Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Milyen méretekben választhat standard kétszárnyú ablakokat?

- Advertisement -

Bár a mai trendeknek megfelelően igyekszünk minél nagyobb egybefüggő üvegfelületeket alkalmazni a családi házakon, a hagyományos kétszárnyú ablakoknak is megvan a létjogosultsága több okból kifolyólag.

Akár ajtót, akár ablakot választunk, csere esetén megkönnyíti a dolgunkat, ha a szabványos méretnek megfelelő nyílászárók mellett tesszük le a voksunkat, ráadásul általában ezek beszerzése is egyszerűbb, illetve olcsóbb. Bár a tervezés az építész bevonásával történik, hasznos, ha építtetőként mi is tisztában vagyunk a leggyakoribb méretekkel. Cikkünkben erről, illetve a nyílászárók főbb jellemzőiről lesz szó, tartson velünk!

Miért válasszunk műanyag nyílászárókat?

Egyre többen választják új otthonukba vagy csere esetén a korszerű műanyag ablakokat és ajtókat, mint amilyenek az Ablak Outlet prémium Kömmerling nyílászárói, amelyek ma már az épületszerkezetekkel szemben támasztott legszigorúbb követelményeknek is megfelelnek. Emellett esztétikusak és időtállóak, ráadásul gondozásmentesek.

Ha nem szeretne az ablakok rendszeres utókezelésével bajlódni, de hosszú évtizedekig élvezné az általuk kínált előnyöket, akkor szavazzon bizalmat ennek a modern anyagnak! A korszerű műanyag nyílászárók nem fakulnak, nem vetemednek, minimális karbantartás mellett is évtizedekig megőrzik eredeti színüket és állagukat. Kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkeznek, energiahatékonyak, beépítésükkel jelentős energiaköltséget takaríthat meg, élvezheti otthona magas komfortját. 

A megfelelő ablakméret kiválasztása elengedhetetlen

A nyílásnak megfelelő méretű nyílászáró kiválasztása rendkívül fontos a hőszigetelés és a stabilitás miatt. Kerüljön képbe az ablak- és a falnyílás méretekkel, legyen tisztában a szélesség és a magasság, továbbá a névleges és a tényleges méretek közötti különbségekkel! Megrendelés előtt mérje le a falnyílásokat, hogy a megfelelő méretet válassza! Akár kisebb, akár nagyobb mellett dönt a tényleges falnyílás kapcsán, a beépítés előtt kőműves munkára, falazásra vagy bontásra lesz szükség. 

Az optimálisnál nagyobb beépítési hézag rontja a hőszigetelési értékeket, továbbá szilárdsági problémákat okozhat, amennyiben viszont a nyílászáró nagyobb, mint a falnyílás, szükségessé válik a fal utólagos vésése, ami további munka és költség, és akár el is lehetetlenítheti a beépítést. 

Standard kétszárnyúablak-méretek

A nyílászárók meghatározóak az épület esztétikája, stílusa szempontjából, ezért körültekintően tervezze meg! A szabványos méretek választása megkönnyíti a tervezést, meggyorsíthatja a beszerzést, egyszerűbbé teheti a kivitelezést. 

Amennyiben kétszárnyú ablakot szeretne beépíteni, normál, valamint vízszintesen tokosztott kétszárnyú, nyíló, bukó-nyíló ablakokat választhat a 120×120 cm, 120×150 cm, 150×120 cm, 150×150 cm és 180×150 cm standard méretek közül. Érdemes megfontolnia a szabványos méretek használatát, amennyiben az időtényező és a költségek kordában tartása fontos az Ön számára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem tud mit kezdeni a polgármesteri hivatal a sok vendégmunkást elszállásoló házakkal, lakásokkal

Nem ellenőrizheti a jegyző azokat az ingatlanokat, ahol tartósan (vendég)munkásokat szállásolnak el bérleti szerződés alapján, mivel ezek a házak,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version