Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Okirat-hamisítás gyanúja merült fel a Balog Zoltánt elmarasztaló zsinati bíróság határozatával kapcsolatban

- Advertisement -

Okirat-hamisítás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen egy korábban elbocsátott kántor, aki másodmagával panaszt nyújtott be a Magyar Református Egyház zsinati bíróságához Balog Zoltán püspökkel szemben – írja a HVG.

Vargha Anikó és Kónya Levente egyháztagok azért fordultak a zsinati bírósághoz, hogy kezdeményezzék a Novák Katalin államfő lemondásához vezető kegyelembotrányban érintett Balog Zoltán elmarasztalását és tisztségeitől való megfosztását.

A feljelentést pedig azért tették, mert a beadványuk elbírálásáról szóló döntésre egy olyan ember aláírása is odakerült, aki valójában nem is látta a papírt, ráadásul szerintük a döntést rögzítő dokumentumon a keltezés helye és az időpont is magyarázatra szorul.

A benyújtott papírok április 23-án érkeztek meg a Zsinati Hivatalhoz, az arra adott választ pedig július 3-án küldték ki – áll a feljelentésben. A határozatban a Zsinati Bíróság Elnöksége Balog Zoltánt a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét mindössze intésben részesítette.

A döntésről szóló dokumentumon azonban budapesti keltezés és április 24-i időpont szerepelt, vagyis hivatalosan mindössze egy nap alatt megszületett a döntés. Ezután pedig bő egy hónapot vártak a kézbesítéssel.

Vargha Anikó szerint viszont a döntést aláíró két személy nem tartózkodott Budapesten április 24-én, mert előző nap leutaztak Balatonszárszóra, ahol másnap reggel kezdődött a zsinat ülése. Az egyik aláíró meg is erősítette, hogy április 24-én nem volt olyan ülés, amelyen döntöttek volna az ügyben. Az egyik aláíró sem a panaszt, sem az állítólag általa hozott határozatot sem látta.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version