Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Orbán szerint az oroszoknál van az erő

- Advertisement -

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel is szerepelt a Kossuth Rádióban, ahol elmondta: „Az orosz-ukrán háború kérdésében vannak a többiek, meg mi. Mi már a kezdetek kezdetén megmondtuk, hogy abban nem veszünk részt. Most meg az EU úgy viselkedik, mint egy hadviselő fél.”

A magyar kormányfő szerint az orosz-ukrán háború kérdésében az ő kormánya az összes EU-tagállammal szemben áll. Állítja, mindenki háborúpárti, kivéve őket. Hozzátette, hogy „ezt a háborút nem lehet megnyerni, a háború erőteljesebb fokozása helyett tárgyalások, diplomácia kell, minél kevesebben haljanak meg, Ukrajna minél kevesebb területet veszítsen.”

Felszólította az EU többi 26 tagállamát, hogy az európai energiarendszert ne tegyük tönkre, a gáz ára pedig ne legyen 4-5 szöröse az amerikainak, hozzátette: „ne csináljuk!” 

Orbán szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök győzelmi tervével csak veszíteni lehet, és mi ezután sem veszünk részt ebben a háborúban – szögezte le. A miniszterelnök szerint félinformáció, hogy Ukrajna atombombát fejlesztene, de mint mondta, ő már a lehetőségétől is megriadt, és pánikot is okoz Európában.

Orbán szerint „az erő az oroszoknál van”, hiába mondja azt Mark Rutte NATO-főtitkár, hogy a béketárgyalásokat Ukrajnának az erő pozíciójából kell kezdenie. Hozzátette, hogy a jó ötlet az, hogy ne harcoljunk, legyen béke, tűzszünet. Rajtunk kívül az EU összes országa háborút akar, és leginkább az Európai Néppárt (EPP) fújja a tüzet.

Az EPP hirdetésére, miszerint Orbánnak ideje távoznia, a kormányfő azt mondta, hogy e mögött is ott a háború. „Az EPP  kormányváltást követel, és olyan Európát akar, ami rossz a magyaroknak” – mondta. A Tisza-féle párt az EPP-hez tartozik, és elvárják, hogy engedje be a migránsokat, legyen háborúpárti, fogadja el a gender-ideológiát, szüntesse meg a gyermekvédelmi rendszert, tegyen gazdasági engedményeket – tette hozzá Orbán Viktor.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version