fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Orbán újra, vagy továbbra is készen áll a harcra

- Advertisement -

A Fidesz–KNDP kihelyezett frakcióülést tartott Esztergomban, aminek zárásaként Orbán Viktor elsősorban gazdasági fókuszú beszédet tartott, szóba került a megfizethető lakhatás, az egymilliós jövedelem és a munkáshitel is. Beszédét így zárta:

„Készen állok a harcra, győzni fogunk!”

A Magyar Nemzet értesülései szerint a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a világ a járvány és a háború kitörése óta gyökeresen megváltozott, a Kelet fel-, a Nyugat pedig lefelé tart. Véleménye szerint tíz év múlva Keleten kell majd a világgazdaság legjeit keresni. A gazdasági semlegességet is kiemelte Orbán, szerinte így lehet kimaradni abból a gazdasági hidegháborúból, amelyet Brüsszel és a nyugati országok indítottak.

Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy három ponton avatkoznának be a gazdaságba:

  • egymillióra emelnék az átlagbért, ezer euróra a minimálbért,
  • megdupláznák az exportképes kis- és középvállalkozások méretét,
  • valamint 2025-től bevezetnék a munkáshitelt.

Az ingatlanok árát Orbán szerint a háborús infláció és az energiaválság vitte fel Magyarországon és Európában is. A megfizethető lakhatás érdekében meg kell duplázni a lakásépítések számát, és a bankoknál öt százalék alá kell szorítani a lakáshitelek kamatát – mondta a miniszterelnök.

Hasonló cikkünk:  Válasz Online: Határon túli egyéni választókerületek létrehozásán gondolkodik a Fidesz

Az aktualitások sem maradtak ki a beszédből, így Orbán kitért arra is, hogy szerinte Brüsszelben semmi nem változott, ott csak az lehet jófiú, aki kritika nélkül támogatja a háború folytatását, elfogadja a brüsszeli migrációs politikát és szabad utat nyit az LMBTQ szexuális propagandának.

A miniszterelnök szerint Brüsszel elvárja a rezsicsökkentés és a 13. havi nyugdíj megszüntetését, a multik kedvező helyzetbe hozását a magyar vállalkozásokkal szemben, a személyi jövedelemadó megemelését és az ingatlanadó bevezetését is.

A szokásos őszi, zárt körű, két napos gyűlés azért is volt fontos, mert kihívás akad bőven a kormánypártok előtt: ismét 402 forint felett járt az euró, augusztusban pedig akkora államháztartási hiány jött össze, mint még soha nem volt ebben a hónapban.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...