Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Pokorni Zoltán a Kádár-korszakhoz hasonlította az Orbán-féle illiberális demokráciát

- Advertisement -

A budapesti XII. kerületben Sólyom László volt köztársasági elnöknek állítottak emléktáblát szeptember 17-én, amin a kerület távozó polgármestere, Pokorni Zoltán bírálta a Fidesz központosító politikáját.

A beszédet a Hegyvidék TV eseményről készült beszámolójában vette észre a Válasz Online, amikor is Pokorni élesen szembefordult a rendszerváltást követő időszak jellemző kormánypárti értékelésével. “Üdítő két évtizedként” hivatkozott a rendszerváltás és a második Orbán-kormány közötti időszakra Pokorni.

A fideszes politikus szerint Horthy, majd Kádár alatt is egy államközpontú társadalomban élt a magyar, majd jött két és fél “nagyon biztató évtized”, amiben Pokorni szavai szerint plurálisabb, több színű, ma már kicsit finnyásan kerüljük a szót: liberálisabb, vagy szabadelvűbb, vagy diverzifikáltabb, többpólusú társadalomban” élhettünk “szabad emberként.”

„Azóta ki tudja, milyen vastörvények miatt újra ezt az államközpontúságot látjuk megerősödni” – bírálta az Orbán-féle illiberális demokráciát.

„Ha a magyar társadalomnak ezt az üdítő két évtizedét egy alakkal jellemezni akarjuk, akkor az biztos, hogy Sólyom Lászlónál nem találunk alkalmasabbat erre” – ezekkel a szavakkal méltatta Sólyom Lászlót, akit emléktáblával ismert el a kerület.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version