Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Szeptemberben nőtt a regisztrált álláskeresők száma

- Advertisement -

32 ezer fővel csökkent a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 2024 szeptemberében az előző év azonos időszakához képest – írja jelentésében a KSH.

Idén szeptemberben 4 millió 699 ezer fő foglalkoztatott volt, a munkanélküliek száma 220 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt. A változás okai között szerepel, hogy tavaly szeptemberben a foglalkoztatottság szintje kiemelkedő volt.

A 2024. július–szeptemberi időszakban a férfi foglalkoztatottak száma 32 ezer fővel 2 millió 491 ezer főre csökkent, addig a nőké 31 ezerrel, 2 millió 217 ezer főre nőtt. Az elsődleges hazai munkaerőpiacon dolgozók létszáma kismértékben nőtt, a külföldön dolgozók létszáma viszont érdemben nem változott.

Ugyanebben az időszakban az inaktívak számának csökkenése mellett a 15–74 éves munkanélküliek száma az előző évhez képest 26 ezer fővel, 225 ezer főre, a munkanélküliségi ráta pedig 0,5 százalékponttal, 4,6 százalékra nőtt, vagyis szeptemberben is emelkedett a munkanélküliek száma.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma 2024. szeptember végén az egy évvel korábbihoz képest 0,2 százalékkal 228 ezer főre nőtt.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A sofőrök szerint veszélyessé vált egy forgalmas út Bács-Kiskunban, a Magyar Közút szerint ez ideiglenes

Egy olvasónk elmondása szerint Bács-Kiskun vármegyében, a Dunatetétlen és Harta közötti bekötőúton véleményes módszerrel és eszközzel vágtak ki aszfaltra...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version