Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Telegraph: Kecskemétre is kerülhetnek atomfegyver-hordozó harci repülők

- Advertisement -

A brit Telegraph saját információira, közbeszerzési információkra hivatkozva arról írt, hogy atomtöltettel rendelkező bombák szállítására és célba juttatására is alkalmas repülők állomásoznának majd a kecskeméti repülőtéren – számolt be a Telex.

Az Egyesült Államok, és a NATO égisze alatt zajló projektben szerepel a kecskeméti légibázis bővítése, amivel szeretnének választ adni az orosz fenyegetésre. A projekt a Telegraph információi szerint annyira előrehaladott állapotban van, hogy már a közbeszerzések is lezárultak. A bővítés keretében több közlekedőút és parkolóhely épül az újonnan érkező repülőknek, fejlesztik a világítást, valamint épül egy új üzemanyag-tároló is.

A NATO pápai légibázisán állomásozó szállítógépek után Kecskemétre is kerülnének NATO-kompatibilis taktikai vadászrepülők és stratégiai szállítórepülők, köztük F-15 Eagle harci gépek, valamint A-10 Warthog és C-5 Galaxy teherrepülők. A fejlesztés az amerikai Európai Védelmi Kezdeményezés keretében megvalósulna meg.

A napokban szárnyra kelt olyan hír, ami szerint Oroszország az évtized végére készen fog állni egy NATO-val megvívandó totális háborúra. Az USA emiatt már telepít is atomfegyvereket Nagy-Britanniába, és a Kecskemétre érkező F-15-ösök is képesek hordozni a britekhez kerülő B61-12 gravitációs bombákat.

A Telex kérdéseket küldött a Honvédelmi Minisztériumnak és a Kormányzati Tájékoztatási Központnak: mi, mikor és hogyan fog Kecskeméten felépülni, illetve milyen jellegű repülők fognak ott állomásozni.

A Honvédelmi Minisztérium válasza szerint nem érkezett olyan kérés az Amerikai Egyesült Államoktól, hogy Magyarország területén atomfegyver tárolására kerüljön sor.

„Atomfegyverek behozatala a magyar kormány és az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem lehetséges. A kormány ilyen engedélyt nem adott és a jövőben sem tervez ilyenhez hozzájárulni! – írták.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version