fbpx
15.2 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Tízes kötelékben repültek a magyar Gripenek a NATO görögországi gyakorlatán

- Advertisement -

Két héten át tizenegy nemzet vadászrepülőgépeivel közösen emelkednek magasba a magyar Gripenek a NATO Görögországban megrendezett Ramstein Flag 24 elnevezésű légvédelmi harcászati gyakorlatán.

A nagyszabású esemény során naponta kétszer, egyszerre több mint 60 gép tartózkodik a levegőben, biztosítva a közös NATO légiműveletek gyakorlását, illetve a képességek fejlesztését – közölte Facebook-oldalán a Magyar Honvédség. A Ramstein Flag 24 célja emellett az is, hogy modellezze a döntések meghozatalának folyamatát, erősítse a tagok közötti együttműködést, emellett demonstrálja, hogy az Atlanti Szövetség elkötelezett és képes megvédeni magát minden lehetséges ellenséggel szemben.

A szeptember 30. és október 11. közötti gyakorlat hivatalos honlapja szerint „csúcsminőségű képzési lehetőségeket kínál komplex, valósághű környezetben”.

„A gyakorlat kulcsfontosságú a béke fenntartásához és annak biztosításához, hogy a NATO légiereje felkészült legyen a szövetség védelmére. Lehetőséget ad arra, hogy összehozzuk a NATO légierejét, hogy megmutassuk, szükség esetén hogyan repülnénk, harcolnánk és nyernénk”mondta Johnny Stringer légimarsall, a németországi Ramsteinben működő NATO Szövetséges Légierő Parancsnokság parancsnokhelyettese.

Hasonló cikkünk:  A héten érkezhet a brazil katonai szállító repülőgép Kecskemétre

Forrás: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Facebook-oldala

A Ramstein Flag 2024 egyik fókusza az A2/AD (Anti-Access/Area Denial – hozzáférést gátló/területmegtagadó) katonai stratégia elleni taktika. Olyan intézkedések, amelyek az ellenség katonai infrastruktúrájának semlegesítésére, az ellenfelek elrettentésére szolgálnak, valamint arra, hogy megszüntessék a baráti erők adott régióban való szabad mozgását korlátozó körülményeket.

Forrás: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Facebook-oldala

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Leszakadt a mennyezet, a volt tiszti klubot teljesen lezárták

A volt tiszti klubban idén januárban az egyik helyiség mennyezetéről leszakadt a vakolat, mely leszakította az álmennyezetet is. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...