Álnéven figyelt egy katonatelepi Facebook csoportot Falu György képviselő

forrás: abc.net.au

A napokban került fel a Katonatelepi közügyek Facebook csoportba egy poszt, amelyben a megosztó azt jelezte, hogy Falu György önkormányzati képviselő kérésére teszi közzé a tartalmat. Egy lakossági fórumra szólt ez, amelynek témája:

„Miniszterelnök úr 7 pontos migrációt megállító javaslata”

Persze ennek így semmi értelme, mert ha lenne is olyan migráció, amelyet Orbán Viktornak kellene megállítani, akkor az biztosan nem 7 pontos lenne. Egy vessző hiánya, és máris más értelmet nyer a mondat.

Ilyen egyébként már máskor is volt. Amikor úgy kezdődött egy poszt, hogy Falu György képviselő kérésére…

Szóval a minapi, kérésre kitett meghívó két szempontból is kapott kritikát. Egyszer azért, mert a szabályzat egyértelműen tiltja a napi politikai jellegű posztokat.

 

Másrészt megjegyezték, hogy miért nem csatlakozik a képviselő a csoporthoz? Akkor kitehetné maga is, bár akkor viselnie kellene a kritikákat. Láss csodát, mára csatlakozott a csoporthoz, legalábbis név szerint, mert fotót nem töltött fel magáról, de legyünk jóhiszeműek. Ki is tette a meghívót. Jól látszódik, hogy új tag, és ez az első posztja. A képen jól látható a szabályzat felemlegetése is egy hozzászólásban.

 

Megkerestük a csoport minden adminisztrátorát, azzal a kérdéssel, hogy Falu György képviselőt fenyegeti-e a kizárás veszélye, mert megsértette a szabályzatot. Egyikük gyorsan válaszolt is, hogy egyszeri szabályszegés nem von magával kizárást. Még azt is leírta, hogy a posztot törölték. Aminek már amúgy nem is volt értelme ott lenni, hiszen a meghirdetett esemény már háromnegyed órája tartott ekkor. Előtte azonban még alkalmas volt a tájékoztatásra. Szabálytalanul. A csoport felé is jelezte a poszt törlését az adminisztrátor, de itt Falu György közlését nem titulálta szabályellenesnek, csupán vitathatónak.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti civil pályázatok kapcsán csak a civilek javaslata nem került a közgyűlés elé

A Katonatelepi közügyek csoport egyébként olyan, mintha Falu György támogatására készült volna, hiszen a szabályzat alatt az olvasható, hogy Falu György akkor tudja jól végezni a munkáját, ha itt tájékozódhat a helyi problémákról.

Ezt 2015-ben írták, és mivel Falu György most csatlakozott csak a csoporthoz, megkérdeztük azt is az adminisztrátoroktól, hogy hogyan segíthet neki a csoport, ha annak nem is tagja? Erre ezt a meglepő választ kaptuk (pirossal keretezve a lényeg ):

Persze volt aki tudta, mások csak sejtették, hogy ő van a Buga Jakab név mögött. De mivel nem tudjuk elképzelni, hogy miért álnéven vett részt a csoport életében, és ha így is tett, akkor miért nem Buga Jakab néven posztolta a korábbi meghívókat is, és miért kért erre meg mindig mást, azt megkérdeztük tőle. Amint jön válasz, megírjuk.

Egyébként jelenleg nincs Buga Jakab néven tagja a csoportnak.