fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Jobbik: Kecskemét lesz az ukrán bevándorlás fővárosa!

- Advertisement -

A Jobbik a Homokbányán, azon a helyen tartotta sajtótájékoztatóját, ahol az önkormányzat egy 300 fős munkásszállót építtet. Meg is jelölték egy táblával. Amely szerint bevándorlók érkeznek majd az épületbe.

A párt megyei regionális igazgatója ez után kijelentette: Kecskemét lesz az ukrán bevándorlás fővárosa. Lejer Zoltán szerint

a magyar kormány a külügyminisztériummal szervezi a gazdasági bevándorlást. Elmondta, hogy a kijevi nagykövetség honlapján kizárólag ukrán nyelven kínálnak magyarországi munkákat. Azért, hogy a kormány stratégiai partnereinek olcsó munkaerőt biztosítsanak.

Az igazgató hozzátette még azt is, hogy ehhez asszisztál Kecskemét fideszes vezetése a sajtótájékoztató helyszínén épülő 300 fős munkásszállóval, amelyet az önkormányzat építtet. Rengeteg bevándorló érkezik a vidéki városokba, és ezeknek Kecskemét lesz az egyik zászlóshajója – tette hozzá Lejer Zoltán.

Stummer János, a Jobbik alelnöke az addig elmondottakra rátett még pár lapáttal. Arról beszélt, hogy országjárása során több helyen panaszkodtak neki, hogy a multi cégek közelében ukránokkal, és ki tudja még milyen országból érkező munkásokkal vannak megtömve szállások. Akiknek nem jut hely, azok családi házakba költöznek be magyar családok mellé.

Ők azok, akik magyar apák és magyar anyák helyén dolgoznak, ki tudja hány tízezren

– mondta el Stummer János.

Az alelnök szerint inkább tisztességes bért kellene fizetni a magyar munkásoknak, hogy azok ne menjenek el külföldre, és akkor nem kellene külföldi munkásoknak milliárdokért szállásokat építeni.

Hasonló cikkünk:  Vita a kecskeméti civil szervezeteknek szóló támogatásról: a Szövetség civil munkacsoportot állítana fel

A kecskeméti önkormányzat nettó 1,1 milliárd forintért építteti ezt a szállást, ebből 600 millió forint állami, vissza nem téritendő támogatás, a többi saját forrás.

A Jobbik nehezményezi azt is, hogy minden egyes külföldi munkás után csak ebben az egy szállóban 3,6 millió forintot költenek arra, hogy szállás legyen a fejük felett. Mindez az adófizetők pénzéből. Stummer János szerint a magyar családok bőrére megy a miniszterelnök tisztességtelen játszmája.

Orbán Viktor veszélyes játékot űz. Letagadja a valóságot, és minden kormányzati propaganda és hazugság ellenére, tömegesen telepíti be a stratégiai partnereivel együttműködve ezeket a gazdasági bevándorlókat

– jelentette ki a Jobbik alelnöke.

A pártnak van egy javaslata a probléma kezelésére – hangzott el a sajtótájékoztatón. A magyar kvóta törvényjavaslat szerint minden magyarországi munkáltató, amelynél több, mint tízen dolgoznak, ott tíz emberből kilenc európai uniós állampolgársággal rendelkezzen. A Jobbik ezzel védte volna meg a magyar családokat és a magyar munkaerőpiacot, azonban leszavazták ezt a kormánypártiak. De nem adják fel, és egy országos tájékoztató kampányba kezdenek. Ennek Kecskemét volt az első állomása, és ez volt az első tábla, amelyet munkásszállóhoz akasztottak ki. Azért küzdenek, hogy a magyarok munkáját ne vehessék el azok, akik ide jönnek – szögezték le a sajtótájékoztatón.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...