Kecskeméten is közösen indul a választáson az ellenzék

forrás: flickr.com

Sorra jönnek a hírek nagyobb városokból, hogy az ottani ellenzék együtt indul az önkormányzati választáson. A következő településekről tudjuk már ezt a tényt:

  • Szombathely
  • Eger
  • Miskolc
  • Pécs
  • Székesfehérvár

Valamint több budapesti kerületből is ezt jelezték. A hírek szerint Veszprémben is formálódik a közös indulás.

A listához csatlakozik Kecskemét is.

A KecsUP megkereste azokat az ellenzéki pártokat, amelyek a többi városban is benne vannak az együttműködésben. Tehát a DK-t, a Jobbikot, az LMP-t, a Momentumot és az MSZP-t. Mindegyik megerősítette, hogy együtt indulnak az őszi választáson. A tárgyalások már zajlanak egy ideje és hamarosan hivatalosan is bejelentik a megállapodást. A pártokat arra kértük, hogy nyilatkozzanak arról, hogy miért döntöttek a közös indulás mellett. A következő válaszokat kaptuk.

A DK így reagált megkeresésünkre:

Kecskeméten is érzékeljük mi, ellenzéki pártok, hogy csak egy módon lehet változás a város vezetésében, ha együttműködünk a lehető legszélesebb körben. Az öt párt hónapok óta tárgyal, az asztalhoz mindig egyenrangú partnerként ülünk le.

A Jobbik ezt tudatta a KecsUP-pal:

Ahogyan más városokban, úgy Kecskeméten is az ellenzéki szavazók elvárják a pártoktól a felelősségteljes viselkedést. Az őszi önkormányzati választáson a választókerületekben az 1-1 elleni felállás vezethet csak eredményre, ahol hiteles embereket kell az állampárti jelölttel szemben indítani. A helyi alapszervezet részt kíván venni a jelenleg regnáló fideszes városvezetés leváltásában.

Hasonló cikkünk:  A sértődött fiatal kalapáccsal kívánt elégtételt venni

Az LMP így reagált:

A politika olyan eszköz az emberek kezében, amivel meg lehet változtatni a rosszul és öncélúan működő rendszereket. A politika nem egyeseké, hanem a közösségeké, amit arra használhatnak fel, hogy egy biztonságosabb és élhetőbb világot teremthessenek. Az LMP elkötelezett az ellenzéki együttműködésben, és részt vesz az ellenzéki pártokkal való közös indulás megteremtésében az őszi önkormányzati választásokon.

Itt a Momentum válasza:

A Momentum partner lesz minden konstruktív együttműködésben, amely közelebb hoz minket ahhoz, hogy kisöpörjük a jelenleg hatalmon lévő bűnözőket a közéletből. Így a Momentum mindent megtesz azért, hogy ősszel az önkormányzati választásokon, Kecskeméten minden körzetben egy hiteles és esélyes jelölt álljon szemben a Fidesszel.

Az MSZP így vélekedik:

Külön indulni csak demokráciában van értelme. Jelenleg azonban nem beszélhetünk demokráciáról. Ezért úgy gondoljuk, hogy egyetlen út vezet a kormány leváltásához és a demokrácia helyreállításához, ha egy az egyben mérkőzünk meg a kormánypárti jelöltekkel. Ezt el is várják tőlünk választóink.

Úgy tudjuk, hogy Bács-Kiskun megye nagyobb városaiban, tehát Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán, Kalocsán és Baján is formálódik a közös ellenzéki indulás.