Vidékre jár sok fiatal bulizni, mert Kecskeméten kevés a lehetőség

forrás: pixabay.com

Kecskemétet is bevonja vérkeringésébe a Todi, a szervezésében megvalósuló koncertutazások közül a Bon Jovi bulira már városunkból is lehet csatlakozni. Ha pedig úgy ítélik meg, hogy a kecskeméti közönség is kapós a buszos utazásokra, akkor egyre több világsztár fellépése előtt kanyarodnak erre – nyilatkozta a kecsUP-nak Hennel Tivadar tulajdonos.

Ez jó hír lehet azoknak a kecskemétieknek, akiknek eddig más városokba kellett elutazni a felszálláshoz. És alapból jó lehet azoknak, akik nem akarnak autózni mondjuk Bécsig vagy Prágáig, hogy láthassák kedvenc világsztárjukat. Mert ott söröznének, vagy mert nem szeretnek sokat vezetni, netán arra vágynak, hogy egy busznyi rajongóval közösen érkezzenek a helyszínre, miközben az út alatt már alapozhatnak zenékkel, sztorikkal, kvízjátékokkal a koncertre.

Kecskeméten egyébként sokak szerint gyenge a rockzenei élet, mert se hely nincs koncertekre, se szervező, aki idehozzon közismert bandákat. Korábban a TEKA ( Technika Háza Kávézó ) betöltötte ezt a szerepet, de annak átépítése után klubok, szakkörök, bemutatót kapnak itt helyet, és nem bulik.

Radics Tivadar önkormányzati képviselő ( Jobbik ) a kecsUP kérdésére elmondta, hogy a helyi rendeletben rögzített körülmények sem kedveznek alapjában véve a szórakozási lehetőségeknek. Hiszen a csendrendelet néven emlegetett szabályozás éjfélig engedi meg a bulizást, ami lényegében lehetetlen helyzetet teremt a kikapcsolódni vágyóknak és a vendéglátósoknak is. Ettől csak külön kérvénnyel lehet eltérni. Dr. Cserpák Judit korábban a Hírösvénynek azt mondta erről, hogy ennek nincsenek feltételei, az illetékes bizottság lényegében kénye kedve szerint dönt. Ezért Radics Tivadar a februári testületi ülésen indítványozta, hogy hétvégente hajnali 3 óráig lehessenek nyitva a szórakozóhelyek.

Hasonló cikkünk:  Csak júniusban lesz kész a csomópont átépítése a Katona József Gimnáziumnál

Ezen túlmenően pedig úgy véli, hogy keresni kell olyan helyszínt ( vagy kialakítani ), ahol koncerteket lehet tartani.

Korábban azt felelte dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester Radics Tivadar felvetéseire, hogy azért annyira nem rossz a városban a helyzet, mert több olyan zenés, mulatozós hely is van a városban, ahol a fiatalok szórakozhatnak.

De talán ez nem elég, vagy legalábbis nem kielégítő bármilyen szempontból. Hiszen taxisoktól úgy tudjuk, hogy tömegével kell a fiatalokat például Kiskunfélegyházára szállítani hétvégente.

Híroldalunk több szülővel is beszélt, akik elmondták, hogy örülnének, ha gyermekeik nem hajnalok hajnalán autóznának a szomszédos városokba, ha szórakozni akarnak, hanem itt helyben volna erre lehetőség.