fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Fizetett cikkel kardoskodnak a vendégmunkások mellett

- Advertisement -

„Harmadik országbeli toborzás a munkaerőhiány megoldására” – olvasható egy PR cikkben a megyei lapban és az online változatán is.

A Viapan Dologidő Kft. munkaerő-kölcsönző cég kecskeméti kirendeltségvezetője, Kovács (Gyifkó) Anita szerint már több száz ukrán állampolgárt helyeztek el betanított munkakörökben, de bőven van még munkaerő-tartalék. A cikkben az áll, hogy tévhit, hogy a külföldiek a magyaroktól „vennék el” a munkát.

Emlékezzünk csak viszont a kormányzati kommunikációra, amely évek óta riogat ezzel:

kép forrása: nemzeti.net

A megjelent írásban az is szerepel továbbá, hogy „a kedvező törvényi feltételeken kívül az ukránok foglalkoztatása mellett szól az is, hogy Ukrajnában nagy az elvándorlási kedv. A 42 milliós országnak 24 millió aktív munkavállalója van, tehát széles a potenciális bázis. Egy ukrán könyvelő 40-50 ezer forintnak megfelelő hrivnyát keres, ezért a magyar bérek vonzóak a számukra.”

Nem csoda tehát ennek fényében, hogy gőzerővel készülnek a munkásszállók, amelyekről ide kattintva olvashat korábbi írásainkban!

Hasonló cikkünk:  Lefotózták a Fidesz leendő képviselő-jelöltjeit, a "stylist" az önkormányzat kommunikációs vezetője volt

Kecskemét polgármestere azt nyilatkozta ezzel kapcsolatosan lapunknak:

Nem kellene összemosni a migrációt azzal a munkaerő mobilitást segítő beruházással, amely szállást biztosít majd dolgozó embereknek. Nem 300 ukránnak. Sok-sok hazai munkásról van szó, de egyébként az Ukrajnából itt lévő munkásokat sem kellene a migránsokkal egy szinten emlegetni. Utóbbiaknak teljesen mások a szokásaik, a miénktől eltérő kultúrájuk van, és nem is keresztények.

Mindezektől függetlenül a helyi lakosság egyelőre érezhetően nyugtalan, a felkorbácsolt országos kedélyek Kecskemétre is legyűrűztek, így nem meglepő, hogy bizalmatlanok az idetelepülőkkel szemben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...