fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Lévai Jánosné és a keresztény "zsinormérték"

- Advertisement -

Lévai Jánosné még a régi választókerületi felosztás szerint ( ősszel már csak 14 körzet lesz és átrajzoltak bizonyos határokat ) a 11. választókerület egyéni képviselője ( Fidesz-KDNP ). A város honlapján, bemutatkozásánál azt írja magáról:
„A FIDESZ tagjaként a keresztény értékrendet „zsinormértéknek” tartom.”
Ezért mindenképpen furcsa számunkra az a Facebook bejegyzése, amelyet az EP-választás előtt posztolt. Íme:
Legyünk méltóak Szent István országához, keresztény gyökereinkhez.
Május 26-án, holnap szavazzanak a FIDESZ-KDNP-re! Éljünk a lehetőséggel, mert hétfőn már késő lesz! Ha rajtam múlna, akkor én kötelezővé tenném – minden alkalommal – a szavazást, hiszen csak az mondhasson véleményt, aki élt szavazati jogával. 
HAJRÁ FIDESZ! HAJRÁ KDNP! „Ha Isten velünk, ki ellenünk?”
Hogy egy mai választásnak mi köze van Szent Istvánhoz, fogalmunk sincs, gyanítjuk, hogy csak az érzelmi ráhatás miatt vette bele királyunk nevét a buzdító üzenetbe. Reméljük, nem csupán a Fidesz-KDNP emlékezhet meg róla, mintegy kisajátítva őt! Hogy a kereszténységet miért vette bele, kicsivel érthetőbb, és rendben, engedjük meg egy magát kereszténynek valló politikusnak.
De, ha a keresztény értékrendet valóban fontosnak tartja Lévai Jánosné, akkor vajon hogyan fér össze a választás kötelezővé tételének gondolata a kereszténység egyik fontos alapelvével, a szabad akarattal? Erről egy keresztény portál így ír:
Az egyik legnagyobb ajándék, amellyel Isten megáldott minket, a szabadság ajándéka. A szabadság lehetővé teszi számunkra, hogy megválasszuk a cselekedeteinket.
Lévai Jánosné viszont beavatkozna abba, amelybe még – a bibliai magyarázatok szerint – Isten sem szólna bele.  Ő bizony megszabná, ki és mit csináljon, mit cselekedjen.
De nézzük tovább! Vajon mi a véleménye Lévai Jánosnénak a Tízparancsolatról? Abból is a Ne lopj! pontról? Az Átlátszó írta meg, hogy a képviselő saját zarándokutainak tapasztalatát írta meg Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének megrendelésére 190 ezer forintért. Csakhogy a 35 oldalas írás zöme máshonnan, szó szerint átvett tartalom, forrásmegjelölés nélkül. A cikk szerint 1-2 oldal lehet a képviselő saját írása, az meg olyan is. Az Átlátszó erről azt írja:
De ne legyünk szigorúak: végül is itt nem tudományos munkáról van szó, a szerző sem komoly szakember, akinek tisztában kellene lennie a plágium fogalmával.
Plágiumnak nevezzük, ha valaki mástól engedély nélkül, forrásmegjelölés nélkül vesz át tartalmat, és azt sajátjaként állítja be. Schmitt Pál köztársasági elnök egy ilyen botrányba bukott bele.
És végezetül, vajon a keresztény „zsinormérték”-be belefér-e Bayer Zsolt sok-sok kijelentése? De ezek közül is a következő, amelyet Ferenc pápáról mondott:
„…a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.” A pápa „derék, liberális, genderben hívő marha”.
Pontosan tudjuk, hogy Lévai Jánosné nem áll távol Bayer eszmeiségétől, hiszen szervezője volt annak az eseménynek, amelyen Bayer Zsolt Kecskeméten mondta el véleményét néhány éve a migrációról.
 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...