fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Még az idén megépülhet Kadafalván a szabadtéri konditerem

- Advertisement -

A „D” típusú sportpark a legnagyobb, amelyre önkormányzatok pályázhatnak. Van már ilyen Kecskeméten, például a Vadaskertnél. Egy hasonlót húznak fel Kadafalván, a Darázs utca végénél, a buszforduló környékén.

Ennek a típusnak két fontos jellemzője, hogy legalább 150 négyzetméteresnek kell lennie, és minimum 15 sporteszközt kell tartalmaznia. Ezek nem gyerekjátékok, hanem a test erősítésére szolgáló szabadtéri eszközök. Tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra, fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra, és függeszkedésre alkalmasak ezek általában.

Az önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül ez. Csak a helyet kell biztosítania. Az első helyszín ott lett volna, ahol a szüreti mulatság is szokott lenni. A Heliport mellett. De ez a hely kell a szemközti kápolnának. Aztán szó volt róla, hogy a Csalánosi erdőben legyen. Ehhez viszont a pályázat kiírója nem járult hozzá. Így jött szóba a harmadik helyszín, a Darázs utcai buszforduló környéke. A térképen még nincsenek rajta a Mókus utca túloldalán épülő házak, valahol ezek mögött lesz majd a sportpark, amely mintegy 17 millió forint állami költséggel épül fel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...