Még az idén megépülhet Kadafalván a szabadtéri konditerem

0
forrás: Google Maps

A “D” típusú sportpark a legnagyobb, amelyre önkormányzatok pályázhatnak. Van már ilyen Kecskeméten, például a Vadaskertnél. Egy hasonlót húznak fel Kadafalván, a Darázs utca végénél, a buszforduló környékén.

Ennek a típusnak két fontos jellemzője, hogy legalább 150 négyzetméteresnek kell lennie, és minimum 15 sporteszközt kell tartalmaznia. Ezek nem gyerekjátékok, hanem a test erősítésére szolgáló szabadtéri eszközök. Tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra, fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra, és függeszkedésre alkalmasak ezek általában.

Az önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül ez. Csak a helyet kell biztosítania. Az első helyszín ott lett volna, ahol a szüreti mulatság is szokott lenni. A Heliport mellett. De ez a hely kell a szemközti kápolnának. Aztán szó volt róla, hogy a Csalánosi erdőben legyen. Ehhez viszont a pályázat kiírója nem járult hozzá. Így jött szóba a harmadik helyszín, a Darázs utcai buszforduló környéke. A térképen még nincsenek rajta a Mókus utca túloldalán épülő házak, valahol ezek mögött lesz majd a sportpark, amely mintegy 17 millió forint állami költséggel épül fel.