fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Mi történt a tavaly 186 millió forintból felújított medencével a strandon?

- Advertisement -

Éppen olyan látványt nyújt most a strand közvetlenül a kerítés mögött, mint tavaly nagyjából ilyenkor. Földkupacok, felszedett térkövek, nagy lyukak a medence mellett, látszódó vízvezetékek. Ami azért is érdekes, mert 2018-ban 186 millió forintból újították fel a medencét, és annak végeztével nyitott meg valamikor már javában nyáron a strand.

Az akkori fejlesztésről így számolt be a fürdő honlapja:

„Az 50 méteres medence a felújítási munkálatok során egy megerősített medencetestet kapott, korszerűsödtek a gépészeti alap-berendezések, modernizálták a fűtési és vízforgatási rendszert, és csempe burkolatot kapott a medence.”

A Hírösvény kicsit bővebben írt erről:

„A beruházás során megszüntetik a medence alján kialakult repedéseket, amelyeken keresztül elszivárgott a medencéből a víz, illetve talajvíz is jutott a medencébe, továbbá korszerűsödik a vízforgató gépészeti technológia, a vezetékrendszer és pótolják a hiányzó csempeburkolatot. A  fejlesztés legfontosabb eleme, hogy a medence vize fűthetővé válik, ezért a használhatósága is hónapokkal kitolódik, illetve megteremteni az utánpótlás vízilabda számára a kényelmesebb edzési lehetőséget.”

 

Csakhogy úgy tudjuk, hogy a medence nem igazán volt alkalmas a vízilabdások számára, hiszen továbbra is folyt a víz belőle. Az első gyors reagálás érdeklődésünkre úgy szólt, hogy csőtörés történt, a hivatalos másnapi levélben már az írták, hogy a gépészet az oka, hogy meg kellett bontani a medence körül a talajt.

Hasonló cikkünk:  Mi történhetett a parkolóórával?

„A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark gépészetének egy része elavult, 30-40 évvel ezelőtti technológiával készítették. Jelenleg helyi meghibásodások javítása folyik, a tartós megoldást jelentő beruházás terveink szerint a következő években fog megvalósulni.”

– áll a Hírös Sport Nonprofit Kft. válaszában. Ebből úgy tűnik, hogy az elavult gépészetre nem jutott a 186 millió forintból. Mivel erre tehát a következőkben nyilván újabb milliókat fognak költeni, hogy megoldódjon a probléma, most csupán tűzoltó munka folyhat a strand medencéjénél. Ami azt jelentheti, hogy ha nem akar zárva maradni a strand huzamosabb ideig, akkor most valamit csinálnak vele, újra rendezik a területet, és majd valamikor megint feltúrják a strandot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...