fbpx
4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Miért fontos a pártoknak az EP-választás? 1. rész

- Advertisement -

Mától három napon át az EP-választáson listát állító pártok programját közöljük röviden. Ez alól kivétel a Fidesz-KDNP, amelyet szintén tájékoztattunk szándékunkról, és nem hivatalosan ígéretet is kaptunk, hogy küldenek egy közleményt. Ez azonban a megadott e-mail címre és a megadott határidőig nem érkezett meg. Ezért olvasóink a Fidesz-KDNP programját nem ismerhetik meg oldalainkon. A listák sorrendjében közöljük folytatásban tehát a nyilatkozatokat.


1. MSZP-Párbeszéd

„Múltunk, jelenünk, jövőnk Európa!
Az MSZP-Párbeszéd szövetség “Haza, Szeretet, Európa” című programját az a cél hívta életre, hogy az Európai Unió a gazdasági és politikai együttműködésen túl végre a kontinensen élők mindennapjaival, fizikai- és létbiztonságával is kiemelten foglalkozzon. Ezt a célt szolgálják a „Szociális Európára” vonatkozó javaslataik, például a 240 ezer forintos európai minimálbér, a 95 ezer forintos minimál-nyugdíj, valamint a 48 ezer forintos minimális családi pótlék bevezetése.

Ezekből az Európa valamennyi polgárát – köztük minket, magyarokat is -, megillető garantált forrásokból tisztes megélhetéshez jutnak azok, akik dolgoznak, vagy akik egész életüket végigdolgozták.

A szocialisták az európai emberek érdekeiért a munkavállalói jogok védelmének egységesítésével, a szociális ellátórendszerek közötti különbségek csökkentésével is küzdeni fognak. Ez praktikusan azt jelenti, hogy ugyanazon kötelességek mellett ugyanolyan jogok illessék meg minden európai ország munkavállalóját. Javaslatuk fontos eleme, hogy az orvosok számára 1,5 millió forintos, a szakápolók számára 750 ezer forintos európai minimálbért vezessenek be.

Természetesen a települési önkormányzatokat is bevonnák a támogatottak körébe, amelyek ezzel olyan uniós forrásokat érhetnének el, amelyekből az egészségügyi dolgozók megtartását, biztos foglalkoztatását tudnák biztosítani.

Az önkormányzatok saját kezdeményezésű fejlesztéseire is gondoltak, ezekhez közvetlenül elérhető EU-s forrásokat nyitnának, amelyeket a mindenkori kormány jóváhagyásától függetlenül pályázhatnának meg. Önálló uniós alap létrehozásával a közösségi bérlakásépítéseket karolnák fel. E konstrukció lényege, hogy a finanszírozáson egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban osztozna az állam, az Európai Unió és az önkormányzatok. A fiatalokat azzal is segítenék, hogy szociális ösztöndíjprogramot indítanának, amelyből a kontinensen belüli továbbtanulásuk, átképzésük költségeit fedezhetnék.

A szocialista pártok közösségében a jövőben egyedül az MSZP-Párbeszéd tudja képviselni a magyar érdekeket.”


2. Magyar Kétfarkú Kutya Párt

„Az MKKP fontosnak tartja, hogy az EP-választáson átvegye a világuralmat, a Magyar parlament vezetését, és az Eu-vezetését is. Hasznos, ha egy kézben összpontosul minden fontos pozíció, így sokkal könnyebb lesz bevezetni a kötelező sziesztát minden országban, a forint használatát minden országban, és természetesen örök élet, ingyen sör, Európában is. A választások után, hogy elkerüljük a korrupció fenyegetését, azonnal egy év szabadságra megy a Párt minden tagja.

Hasonló cikkünk:  Kadás diák lett a Közgazdasági Diákolimpia bronzérmese

Fontos a Hozd haza a munkádat programunk, vagyis a külföldön dolgozók itthon mosogassanak, nyírjanak füvet, vagy építsenek házakat, utána viszik vissza az elvégzett munkát a rendeltetési helyére. A kivándorló orvosok vigyék magukkal a betegeiket is, így nem kell a hazai nyomorúságos kórházakat fejleszteni.

A jobb kommunikáció érdekében, a magyar nyelv lesz kötelező Európában, így sokkal hatékonyabban terjednek az információk, nem kell tolmácsokra költeni, és rengeteg pénzt spórolunk ezzel.

Közkívánatra betiltanánk az Eurovíziós dalfesztivált, hiszen Brüsszeli ármánykodás miatt soha nem győzött magyar versenyző.”


3. Jobbik

„Biztonságos Európát, Szabad Magyarországot!

A Jobbik a migrációt tartja jelenleg Európa legnagyobb problémájának, amivel szemben határozott fellépést sürgetünk. A kormánypárt annak ellenére, hogy retorikájában küzd a migránsok ellen, 86 ezre migránst önszántából telepített be az országba és a statisztikák azt is kimutatták, hogy 2016-ban 15 ezer illegális migráns lépte át az osztrák-magyar határt. A Jobbik a rendőrök és katonák helyett határőrséget állítana a határzár mellé, magyar kvótával és idegenrendészeti adóval védené a magyar munkavállalókat a kínai, török, ukrán migránsmunkások tömeges betelepítésének orbáni gyakorlatával szemben.

A migráció mellett legalább ekkora problémát jelent az emigráció, az elvándorlás. Több százezer képzett, magyar fiatal hagyta el az országot, mert nem tudott a szülőföldjén boldogulni. A Jobbik javaslata szerint az Európai Uniós forrásokat is a nyugati bérekhez való felzárkóztatásra fordítsák, hogy a rég megvalósult árunió után a bérunió is létrejöhessen.

A korrupció a legnagyobb gátja a versenyképességnek, ezért zéró toleranciát kell hirdetni ellene. A korrupció felszámolása érdekében csatlakozna a párt az Európai Ügyészséghez, hogy az EU-ból érkező források ne Orbán haveri köréhez, hanem a magyar emberekhez jussanak.

A május 26-ai választás tétje, hogy megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból és egy bérrabszolgaságon alapuló diktatúrává züllessze, vagy teszünk ellene.

A Jobbik a Fidesz egyetlen valódi ellenfele. Bízzon a Jobbikban!”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...