fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Szintet lépett a propaganda: Fidesz reklám a köztévé híradójában

Az már nem újdonság, hogy az M1 híradó az egyik legfontosabb kormányzati propaganda szócső. Még arra is gondoltak, hogy akinek hányingere van már a csatornától, az se menekülhessen egy jól irányzott üzenettől. Bevezették az 1 perces híradót, amellyel még a sportműsorokat is széttrollkodják. A legutóbbi labdarúgó VB mérkőzéseinek a szünetében például ömlött a migránsozás, brüsszelezés, sorosozás. Mire az ember odaér a távkapcsolóért, már el is hangzott a hír eleje.

De most szintet léptek. Hétvégén a Ferencváros-Újpest mérkőzés szünetében is jött az egyperces, és ebben az volt a fő hír, hogy a Fidesz új kampányvideót kreált, és ebből be is mutattak részleteket. Hogy egyértelmű legyen, mire is megy ki a játék ( persze nem a foci ), betették a végére azt a képet, amelyet mi kivágtunk az adásból, és a cikkünk elejére tettünk. Vagyis: Támogassuk Orbán Viktor programját. Ezzel azonban lement a híradóban egy fideszes kampányhirdetés. Abban a televízióban, amelyet mindenki adóforintjaiból üzemeltetnek, és a jogszabályok szerint a közérdeket kellene szolgálnia.

Hasonló cikkünk:  Futópálya és kristálycukor - Baján is zajlik az élet
Hasonló cikkünk:  Kiskunmajsán 15 fokos termekben tanulnak a diákok, kabátot tilos felvenniük

Az MSZP bejelentette, hogy a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul emiatt. Azzal, hogy a többi párt még be sem mutathatta hirdetését, meg sem állapodtak ezek sorrendjéről, a Fideszé már a híradóban szerepelt.

“A választási csalást nem csak azzal lehet elkövetni, ha manipulálják a szavazatokat, hanem azzal is, hogy manipulálják a kampányt”

– állapította meg az MSZP elnöke. A párt szerint, ami történt, az a választási törvény megsértése, ezért azt kérik az NVB-től, hogy tiltsák el a közmédiát ettől a tevékenységtől.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...