fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Akár vörös riasztás, akár narancs riasztás van, a város legújabb ivókútját átadták

Nem politikai eseménynek indult, nem is az lett belőle. De egy jó kis politikai lökettel kezdődött a kútátadó. Ez azonban inkább előnye, mintsem hátránya volt az eseménynek. Jót nevetett rajta a közönség. És a főszereplők is.

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke, Király József azzal nyitott, hogy örül, hogy ilyen sokan eljöttek a hőség, és a vörös riasztás ellenére. Erre a mellette álló Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester közbevágott: narancs riasztás! Rendben, értjük, és tényleg jót nevettünk.

Innentől már komolyan zajlottak az események. Király József felidézte Kerényi József Ybl-díjas és Kossuth-díjas építész 11 évvel ezelőtt megfogalmazott gondolatát, amely szerint épüljenek ivókutak a város főterén. Ezt akkor támogatták a városszépítők. Az akkori elképzelések gyümölcse a romkertben most átadott ivókút is. Amelynek mintázata a Barátok templomának egyik ablakát formázza meg. Széles együttműködésben jött létre, amelyben az egyesület mellett a Porta Egyesület, az önkormányzat és több önkormányzati cég is szerepet vállalt.

Hasonló cikkünk:  Vízmintát vettek, jövő hétig zárva marad a kecskeméti Domb Beach
Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szerint sajnos Kecskeméten nincsenek nagy vizek, ezért a mindenkori városvezetés arra törekszik, hogy legalább bugyogók, szökőkutak és ivókutak legyenek a városban. A mostani helyszínről elmondta, hogy közismert találkahely, gyakran vannak itt fiatalok, párok, akik talán az ivókút miatt még jobban fogják szeretni a romkertet. Ezért is vette át örömmel a város nevében.
Farkas P. József a Porta Egyesület alapítója, aki jó ideje szívén viseli a romkertet, szintén örömét és köszönetét fejezte ki, hogy ez a kút elkészülhetett.

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Molnár Péter festőművész

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...