fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Szúnyogirtás: amikor kiakadtak a fesztiválozók a permetezésen

A szúnyogirtás bocsánat gyérítés sokak számára megváltás lenne, hiszen tényleg sok a szúnyog. Mások viszont aggódnak a vegyszer miatt, szerintük veszélyes lehet az emberekre, sőt szándékos mérgezés zajlik. De ilyen összeesküvés elméletek mindig is voltak és lesznek is.

Egy időben felerősödtek ezek a hangok Kecskeméten a szúnyogirtással kapcsolatban. 2009-ben a sörfesztiválra látogatók egy részének nem tetszett, hogy a nyakukba szórták a permetet. Az akkor még alpolgármester Sipos László igyekezett megnyugtatni a lakosságot. Azzal, hogy a vegyszer semmilyen melegvérű élőlényre nem káros. Nem is ér földet, mert ködként terül szét a levegőben. A szórás idejében a méhek már kaptáraikban vannak, tehát rájuk sem veszélyes.

Ettől függetlenül akkor azt nyilatkozta a szolgáltatást végző cég, hogy a tömegrendezvények helyszíne felett kikapcsolják a szórást, de muszáj érinteni ezeket a területeket is, mert a repülési terv ezt megköveteli.

Hasonló cikkünk:  Lemondana két óvodájáról is az önkormányzat

A mostani szúnyoggyérítés folyton tolódik valamiért. Korábban a hőség miatt állt az országban az akció. Kecskeméten a tervezett időpontban a szélre hivatkozva nem szálltak fel a repülők. Az esőzés miatt fenntartott tartaléknapon pedig kiadós esőt kapott Kecskemét. A szúnyogok meg élnek és virulnak, mi pedig csapkodhatjuk tovább magunkat.

Hasonló cikkünk:  Eladják a Szent Miklós utcai óvoda épületét, megszűnik a Csongrádi utcai óvoda

Néhány éve az állam kivette az önkormányzatok kezéből annak eldöntését, hogy mikor akarják elvégeztetni a permetezést. Korábban úgy működött, hogy egy megbízott szakértő kiállt a szabadba, és számolta, mennyi szúnyog megy rá. Amikor ez elért egy bizonyos idő alatt egy bizonyos számot, elrendelték a védekezést. Mondja el véleményét!

[Total_Soft_Poll id=”6″]

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...