A kampányban kezdődik a Halasi úti felüljáró felújítása?

0

A Halasi úti felüljáró jó ideje rozsdásodik és bomlik. Annyira, hogy kb. 2 éve már le is van zárva a forgalom elől egy része, mert darabok hullottak le róla. Valamint egy ideje az alatta lévő terület kerítéssel van elszigetelve. Sok autó parkolt alatta korábban.

Látszólag ennyi történt. Kecskemét egyik szégyenfoltja a felüljáró így, ilyen állapotban, és mint ilyen, a kétfarkú kutyapárt ingerküszöbét is átvitte. Március 15-én itt koszorúztak. Ekkor sajátos stílusban kifejtették, hogy 170 éve az átvonuló osztrák csapatok tették tönkre a felüljárót, ezért Ausztriától segítséget követeltek a helyreállításhoz.

Komolyra fordítva a szót, tervben van a felújítás. Ez szó szerint így van, mert a tervek még készülnek. Ugyan tavalyi hírek szerint 2019 első felére el kellett volna készülnie a tervnek, ez nem így lett. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től kapott válasz szerint még mindig dolgoznak ezen. Amint ez befejeződött, kezdődhet a jóváhagyás és engedélyezés, várhatóan augusztusban. A Magyar Közút levele alapján, ha sikerül pénzt szerezni az 1 milliárd forintot meghaladó felújításra, akkor az engedélyezés után megkezdődhet a munka. Nem tudjuk, hogy milyen gyorsan dolgoznak nyáron az ügyintézők, és, hogy mennyire sikeres ezekben az időkben az útkezelő lobbiereje pénzszerzés tekintetében, de simán el tudjuk képzelni, hogy éppen meg tud kezdődni a felújítás az önkormányzati kampány végére.

Amellett, hogy valóban jó lenne már, ha biztonságos lenne a felüljáró, furcsa lenne, ha az évek óta elhúzódó felújítási vágy éppen a választás előtt öltene testet néhány munkás és pár állami és városi potentát felvonulásában. Azért nem ez lenne az országban az első ilyen alkalom.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft