fbpx
26.9 C
Kecskemét
2021. június 12., szombat
KecsUPKecskemétenPróbálkoznak a trollok az ellenzéki híreknél

FRISS HÍREK

Próbálkoznak a trollok az ellenzéki híreknél

Miután az ellenzék bejelentette közös indulását az önkormányzati választáson, és megnevezte Lejer Zoltán polgármesterjelöltet, megjelentek a trollok az ellenzékkel kapcsolatos híreknél. A KecsUP és a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Facebook oldalain próbálkoznak az ellenzék lehúzásával, gyengítésével. Egyelőre nem hadseregről beszélhetünk, csupán néhány magányos vagy annak tűnő ( amúgy pedig jó eséllyel szervezett, felkért, netán fizetett ) kommentelőről van szó. De feltűnésük tipikus trollkodás.

Ugyanazokat a beírásokat másolgatják a hírekhez, és a polgármesterjelölt megjelenéseihez. Arcukat nem vállalják. Vagy nincs profilképük, vagy mások arcával visszaélve támadnak. Egyikük például egy olyan képet tett fel, amit úgy lehet megvásárolni fizetős fotós oldalon.

“Az elmúlt napokban több  fura ember jelölt ismerősnek. Személyes és politikusi oldalamon is. Kamu arcot kölcsönöznek maguknak, a profiljukon szinte semmi nincs. Ilyen szokott lenni egy kamu profil.” – nyilatkozta a KecsUP-nak Bodrozsán Alexandra, a Momentum helyi vezetője.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesülettől megtudtuk, hogy Facebook oldalukat is kommentelik ugyanezekkel a profilokkal.

Keszthelyen egy ellenzéki megmozdulás után derült ki, hogy szervezett akció áll a trollok mögött. Ott is megjelentek az együttműködő pártokat gyalázó beírások. A Pesti Srácok pedig úgy bukott a történetre rá, mint tyúk a takonyra. Összegyűjtöttek ilyen kommenteket és leközölték, hogy a lakosság mélyen megveti a kormánypártokkal szemben induló erőket. Csakhogy ezek a lakosok nem is valódi lakosok voltak, hanem egy trollhadsereg tagjai. Az ottani ellenzék nem kis munkával felderítette a bomlasztó, és az ellenzéktől rettegő állampárt Facebook munkásait. Külföldi oldalakról vett fotókat tettek be saját arcuk helyett, a nevek pedig nyilván szintén hamisak.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....