fbpx
10.9 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Próbálkoznak a trollok az ellenzéki híreknél

Miután az ellenzék bejelentette közös indulását az önkormányzati választáson, és megnevezte Lejer Zoltán polgármesterjelöltet, megjelentek a trollok az ellenzékkel kapcsolatos híreknél. A KecsUP és a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Facebook oldalain próbálkoznak az ellenzék lehúzásával, gyengítésével. Egyelőre nem hadseregről beszélhetünk, csupán néhány magányos vagy annak tűnő ( amúgy pedig jó eséllyel szervezett, felkért, netán fizetett ) kommentelőről van szó. De feltűnésük tipikus trollkodás.

Ugyanazokat a beírásokat másolgatják a hírekhez, és a polgármesterjelölt megjelenéseihez. Arcukat nem vállalják. Vagy nincs profilképük, vagy mások arcával visszaélve támadnak. Egyikük például egy olyan képet tett fel, amit úgy lehet megvásárolni fizetős fotós oldalon.

„Az elmúlt napokban több  fura ember jelölt ismerősnek. Személyes és politikusi oldalamon is. Kamu arcot kölcsönöznek maguknak, a profiljukon szinte semmi nincs. Ilyen szokott lenni egy kamu profil.” – nyilatkozta a KecsUP-nak Bodrozsán Alexandra, a Momentum helyi vezetője.

Hasonló cikkünk:  Hallotta, hogy az Arany János utcában házasságközvetítő nyílt? Mégis miről ír a Kecskerégen?

A Szövetség a Hírös Városért Egyesülettől megtudtuk, hogy Facebook oldalukat is kommentelik ugyanezekkel a profilokkal.

Hasonló cikkünk:  Sok fát kivágtak a Vackor Vár közelében, megkérdeztük az okát

Keszthelyen egy ellenzéki megmozdulás után derült ki, hogy szervezett akció áll a trollok mögött. Ott is megjelentek az együttműködő pártokat gyalázó beírások. A Pesti Srácok pedig úgy bukott a történetre rá, mint tyúk a takonyra. Összegyűjtöttek ilyen kommenteket és leközölték, hogy a lakosság mélyen megveti a kormánypártokkal szemben induló erőket. Csakhogy ezek a lakosok nem is valódi lakosok voltak, hanem egy trollhadsereg tagjai. Az ottani ellenzék nem kis munkával felderítette a bomlasztó, és az ellenzéktől rettegő állampárt Facebook munkásait. Külföldi oldalakról vett fotókat tettek be saját arcuk helyett, a nevek pedig nyilván szintén hamisak.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...