fbpx

FRISS HÍREK

Radics Kálmán szerint nincs köze a Fideszhez alapítványának , de annak honlapján a Fidesz kongresszusán készült fotók vannak

- Advertisement -

Heves, már-már személyeskedő vitákat váltott ki az a cikkünk, amelyben megírtuk, hogy romák egy csoportja elégedetlen a roma közösségi ház működésével, és személyesen a működtető alapítvány elnökével, Radics Kálmánnal szemben fogalmazott meg kritikákat.

Az aláírásra szánt petícióban többek között azt is megfogalmazták, hogy

kormánypropagandisták foglalkoznak gyerekekkel, a támogatások odaítélése pedig attól függhet, hogy ki ápol jó barátságot Radics Kálmánnal és a kormánypártokkal.

Radics saját Facebook profilján azzal osztotta meg a cikkünket, hogy feljelentést tesz az egyik komment miatt. Megkerestük őt, hogy reagáljon a felvetésekre. Amint válaszol, közöljük a véleményét. Egyébként maga is kommentelte a cikket a KecsUP Facebook oldalán, és a korábban megírt felvetésekre azt írta, hogy az alapítványnak nincs köze a Fideszhez. Csakhogy pont maga tesz arról, hogy össze lehessen mosni ezeket.

Nem azzal van a baj, hogy Radics Kálmán rajong a kormánypártokért és a jelek szerint tagja a Fidesz kecskeméti szervezetének. Ehhez joga van. Az már persze baj, ha ez az attitűd megjelenik a közösségi házban vagy az alapítvány rendezvényein. A petíció írói szerint így van.

Az se probléma, ha az alapítvány honlapján miniszterekkel, államtitkárokkal fotózza magát. Abban az esetben, ha ezt az alapítványhoz köthetően teszi. Ha annak egyik eseményén találkozott a fontos emberekkel. Vagy jutalmat ad át, esetleg kap a munkásságáért. Rendben van, büszkélkedjen vele.

Hasonló cikkünk:  Két Yoda őrzi Kecskemét spirituális egyensúlyát

A baj az, ha ezt a keretet átlépi, és olyan fényképeket közöl a roma közösségi házat működtető Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány honlapján, amelyek a Fidesz kongresszusán készültek. Ráadásul ezt elnöki ( tehát alapítványi ) színben tünteti fel. Több ilyen fotó is van az oldalon.

Azért nem lehetnek ezek elnöki találkozók, mert a Fidesz kongresszuson azért vett részt, azért küldte a kecskeméti szervezet ( ott a csuklóján a küldötti szalag ), hogy támogassa ( esetleg megakadályozza ) Orbán Viktor újraválasztását a párt elnökének. Több minden is utal arra, hogy a fotók a Hungexpon készültek a kongresszuson, de Orbán Viktor Facebook bejegyzése egyértelművé tesz mindent. Ott ugyanis egy összefoglaló videón látható, miként készíti Radics a szelfit a pártelnökkel. Arról van szó, hogy az alapítvány elnöke saját maga mossa össze az ilyen megnyilvánulásokkal alapítványát a Fidesszel. És mivel az alapítvány a várostól közpénz milliókat kap a közösségi házra, egyesek ezt úgy értelmezhetik, hogy Radics Kálmán azért került helyzetbe, mert fideszes. Ő maga pedig a kormányt dicsérő posztokkal és ilyen fotókkal köszöni meg a lehetőséget.

Mindezek ellenére csak remélni tudjuk, hogy a lehető legjobb kezekben van a roma közösségi ház, és nem azért kapta meg az alapítvány a működtetés jogát már többedjére a közgyűléstől az ehhez szükséges több tízmillió forinttal együtt, mert Radics Kálmán a testület fideszes többségéhez tartozik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...