A 9. és 11. választókerületek közös ellenzéki jelöltjei: Gulyás Zoltán és Tancsa János

0
Hirdetés

A 9. számú választókerületben Gulyás Zoltán indul képviselőjelöltként a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben.

A színészettől a politikusi pálya felé kacsintgató jelölt szerint a Rávágy tér az egyetlen olyan tér az országban, ahol se pad, se játszótér, se kutyafuttató nincs. Ezért ide egy éjszakára zárható játszóteret képzelt el padokkal. Ez kicsiknek szórakozásra, idősebbeknek pihenésre lenne alkalmas. Egy kutyafuttató is elférne itt, elzárva a többi területtől.

Gulyás Zoltán szerint elfogadhatatlan, hogy a vadaskert 3 év fölött 1000 forintba kerül. Gondoskodni fog arról, hogy 6 év alatt ingyenes legyen az állatkert látogatása.

Az egész körzetben nincs ATM automata, egy pénzfelvét miatt utazniuk kell az itt lakóknak. Ezen is változtatna a jelölt.

Hirdetés

Programja szerint rendőrségi kamerák sokaságát telepíttetné a 9. választókerületbe. Fokozatosan, évről évre, egyre többet.

Folytatná a panelprogramot, és szintben összeköttetné a Szegedi utat és a Külső Szegedi utat. Ez eredményesebbé tehetné a rendőrségi ellenőrzéseket és a busz útvonalát is rövidítené.

Gulyás Zoltán olyan hitelkonstrukciót dolgozna ki, amely előmozdítaná a napelemek elterjedését. A programhoz szükséges önrészt a városnak kellene biztosítania olyan hitel formájában, amelyet a felhasználó a csökkenő fogyasztás arányában fizetne vissza. Így mindenki jól járna.


A 11. számú választókerületben Tancsa János szeretné elnyerni a választók bizalmát, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben.

16 évig volt önkormányzati képviselő Kiskunfélegyházán, most tapasztalatát Kecskeméten akarja kamatoztatni. Szerinte a város egyik leginkább lemaradó részéért száll versenybe. Azt mondja, sokakkal beszélgetett, és a jelenlegi képviselőt alig látják a körzetben, bezzeg ha majd kell gyűjteni az ajánlásokat.

Tancsa János szerint a mostani képviselő nemtörődömsége miatt kevés a biztonságos zebra, ezekből jóval több kell a körzetben.

Hasonló ok miatt a választókerület elhanyagolt, gazos, gazdátlan. Van mit tehát rendbe tenni – véli a képviselőjelölt.

A Műkertvárosban a Gizella téren a Közösségi Ház nincs hasznosítva, illetve nem a célnak megfelelő a hasznosítása. A falak közé életet költöztetne a képviselőjelölt.

A Rendőrfaluban pedig nincs is közösségi tér, helyi vállalkozás is alig akad. Tancsa János szeretné ezt a városrészt felpezsdíteni.

Hasonlóan a 9. választókerülethez, a 11. választókerületben is ATM automatákat kell felszerelni, ezt is kezdeményezni fogja képviselőként.

A szövetség jelöltje úgy gondolja, hogy a Mártírok útján a most épülő lámpás kereszteződés lassítani fogja a forgalmat, látszik rajta az átgondolatlanság, a felelőtlen pénzköltés. Az ilyen elképzeléseknek gátat szabna a közgyűlésben.

Mindkét jelöltet támogatja a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és egyéb szervezetek.

 

500 Ft1000 Ft3000 Ft