fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Szövetség: Mellébeszélés helyett azonnal fel kell újítani a Zrínyi iskolát

- Advertisement -

Néhány nap múlva kezdődik az iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskolánál viszont omlásveszélyre figyelmeztet a tábla. De nem csupán a külső vakolat omlik, az iskolában belül is egészen elképesztő, szinte csernobili állapotok vannak. És ide érkeznek hamarosan a gyerekek.

Ma osztották a tankönyveket, és úgy tapasztaltuk, minden szülő erről beszélt. Akik szó szerint rettegnek, hogy valami baj történik majd a gyerekekkel. Úgy tudjuk, többen ki is vették a gyereküket, a Facebookon pedig láttunk olyan szülői kommentet, amely szerint iskolaválasztásnál a Zrínyi, az állapota miatt szóba sem jöhet.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület ma az iskola előtt tartott sajtótájékoztatót. Lejer Zoltán polgármesterjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy az épület a város tulajdonában van, a tulajdonosnak pedig kutya kötelessége az állagmegóvás.

A Zrínyi iskola is ékes példája annak, hogy Kecskemétnek nincs gazdája

– mondta Lejer Zoltán.

Balra Lejer Zoltán polgármesterjelölt beszél, jobbra Gulyás Zoltán képviselőjelölt, a szövetség szóvivője

A polgármesterjelölt hozzátette: Szemereyné Pataki Klaudia augusztus 20-án a megújulásról, a hagyományról, a történelemről és az építkezésről beszélt. Ideje lenne, ha tettekben is megnyilvánulnának a szépen csengő szavak.

Gulyás Zoltán képviselőjelölt, a szövetség szóvivője azt mondta, hogy az ajánlások gyűjtésénél találkozott egy nagyszülővel, akinek ide jár az unokája. Azt mondta, hogy reméli, az önkormányzat komolyan gondolja, hogy így néz ki az iskola, mert viccnek rossz lenne.

Király József interjút ad a KTV-nek

Király József, a szövetség belvárosi képviselőjelöltje úgy is megszólalt a sajtótájékoztatón mint műemlékeket védő szakember. Azt mondta, hogy az önkormányzatnak már régen lépnie kellett volna. Most már az idő haladtával a felújítás is egyre drágább. Úgy számol, hogy 1 milliárd forintra lenne szükség az iskolát kívül és belül is felújítani, amit azonnal el kell kezdeni.

Lejer Zoltán ehhez hozzátette, hogy ha 2,7 milliárd forint volt a meg sem valósuló intermodális csomópont megtervezésére, akkor ennyi pénznek kell lenni iskolafelújításra is. Arról is szót ejtett, hogy a város az állam felé évi 800 millió forint szolidaritási pénzt fizet, amiért átvette az iskolákat. „Ez a pénz közpénz, a kecskeméti adózók forintjai. Talán joggal várják el, hogy a gyerekek ne ilyen körülmények között tanuljanak” – mondta Lejer Zoltán polgármesterjelölt.

Hasonló cikkünk:  A Momentum és a Jobbik nem köt szövetséget az ellenzéki Szövetséggel a választásra Kecskeméten

A Kecskeméti TV próbálkozott gyurcsányozással elütni a témát, illetve Király Józsefet zavarba hozni, mondván, hogy miért nem akkor szólalt fel, amikor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök. Csakhogy akkor az iskolák működtetése önkormányzati feladat volt, és az önkormányzatot akkor is a Fidesz-Kdnp vezette, tehát a kérdés butaság volt. Király József válaszában ki is fejtette a riporternek, hogy ezzel a kérdéssel a város vezetését keresse meg.

És itt térjünk rá arra, ami a probléma okozója. A NER-médiában éppen most jelent meg egy hosszabb cikk, amelyben mutogatnak államra, bürokráciára, pályázati rendszerre, nehézkes közbeszerzésre. Magyarázva, hogy nem egyszerű a felújítás, bár a város mindent megtesz ezért.

A valóság viszont az, hogy a kialakult helyzetért ( vagyis, hogy államosították az iskolákat ) Szemereyné Pataki Klaudia polgármester párttársai a felelősek, akik országgyűlési képviselőként megszavazták az államosítást. Valamint azok a kecskeméti kormánypárti képviselők a felelősek, akik megszavazták annak idején, hogy a város adja oda az államnak az iskoláit. Akkor minden ellenzéki képviselő nemmel szavazott, és hangot is adtak annak, hogy ennek nem lesz jó vége. Most tehát igyák meg ennek a levét azok, akik jó dolognak tartották az államosítást! Nagy baj, hogy ennek a levét valójában a gyerekek, a pedagógusok és a szülők isszák meg.

Augusztus 31-én a városháza előtt az áldatlan állapotért bosszankodókat csendes tüntetésre várják a városháza elé 14 és 16 óra között. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület egyetért az aggódó szülőkkel, és teljes mellszélességgel kiállnak mellettük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...