fbpx
11.6 C
Kecskemét
2024. április 18., csütörtök

FRISS HÍREK

Zrínyis tüntetés: „Nekik a gyermek az első. Amíg meg nem születik.”

- Advertisement -

Ahogy beharangozták, megtartották szombaton délután a zrínyis szülők a tüntetésüket a városháza előtt. A Hírösvény talán majd megírja azt is, hogy hányan voltak. Azt már megírta, hogy azért a főtéren demonstráltak, mert „Boldog boldogtalan a városháza előtt mondja el világfájdalmát.” Valamint azért, mert a főtér elbír mindent. Tankokat és fesztiválokat is. De térjünk vissza az igazán lényeges dolgokhoz!  Többen táblákat tartottak a kezükben, a következő feliratokkal:

Veszélyes az iskola

Gyerekeinkre omlik az iskola!!

Emberi körülményeket gyermekeinknek

Hol a Zrínyi hírneve?

Féltjük a gyerekeinket

Megoldást várunk!!

Ön dolgozna ilyen helyen?!

Megvárjuk a tragédiát?

Ki vállalja a felelősséget

Nagy Judit, a tüntetés szervezője a résztvevőknek elmondta, hogy aki eljött, az mind azt szeretné, ha gyermekeik biztonságban tanulhatnának és bízik benne, hogy történni fog valami ennek érdekében.

Utána Király József szólt a tüntetőkhöz. Mint képviselő, mint építészmérnök és mint műemlékek védője szólalt fel.

Sokan ismernek már, nem titok, ellenzéki politikus vagyok – kezdte beszédét. Ezt taps és éljenzés fogadta. Elvették iskoláinkat, hogy majd működteti az állam. Ezért minden kecskeméti pénzéből még fizetünk is majdnem egymilliárd forintot az államnak. Amikor meg baj van, akkor meg azzal kezdik, hogy adjunk önerőt a pályázathoz. Dupla adóval nem sújtsanak már minket! – fejezte ki bosszankodását.

Király József megemlítette, hogy fog ugyan készülni most egy szakhatósági vélemény, de kételyei vannak ezzel kapcsolatban. Ugyan melyik kormányhivatali ember meri majd azt mondani, hogy nem alkalmas az iskola tanításra? – tette fel a kérdést, amelyre többször is „így igaz” hangzott el a tüntetők soraiból.

Nagyon örülök, hogy a szülők hallatják a hangjukat, higgyék el, ez a legfontosabb! – szögezte le Király József. Majd Palkovics Lászlónak, a kecskeméti kötődésű miniszternek üzent. Mégpedig azt, hogy segítse városát azzal, hogy eléri, hogy a felújításhoz ne kelljen a városnak önrészt adnia, mert rengeteg helyre kell még a pénz. Rosszak az útjaink, meg kell újítani a közlekedést, kell ezekre is a pénz – sorolta a példákat. Azzal fejezte be ezt a gondolatmenetet, hogy azonnal kezdjenek hozzá a felújításhoz, aminek a költségeit ne varrják Kecskemét nyakába.

Hasonló cikkünk:  Tizenhárom premierrel, négy ősbemutatóval készül a 2024/25-ös évadra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

A beszédet pedig azzal zárta, hogy az ellenzéki képviselők egytől egyig ellenezték, hogy az iskolákat a város adja át az államnak, mert rossz vége lesz a történetnek. Ma már látszódik is, hogy igazunk volt – jelentette ki Király József.

Ezután kérdésekre volt lehetőség, de látszott a tanácstalanság a tömegben. Az egyik tüntető meg is szólalt, hogy nincsenek itt, akitől kérdezni lehetne. Se Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, se Zombor Gábor és Salacz László országgyűlési képviselők nem voltak ott. Az egyik tüntető azt javasolta, hogy ennyi szülőnek el kellene mennie egy polgármesteri fogadóórára, mire egy férfi azt kérdezte:

„Melyik színházteremben tartják azt?”

Végül megállapították, hogy nem érzik, hogy a felelősök valóban felelősen viselkednének. Ekkor egy női hang azt mondta:

„Nekik a gyermek az első. Amíg meg nem születik.”

A városháza előtt ez történt, a tüntetésnek a beszédek után véget vetettek. Erre többen átsétáltak az iskolához, ahol elhelyezték a transzparenseket. Az épületnél látszott, hogy valamit csináltak, mert le volt söpörve a járda, de törmelék és tégla darabok több helyen is voltak. Néhány díszítő elemet a szentlélek tart a homlokzaton. Meg is mutatjuk.

Pár helyen már a szalagot is leszaggatták, és már nem mindenhol voltak ott délután az omlásveszélyre figyelmeztető táblák. Nem tudjuk, hogy ezeket hivatalosan vették le, vagy csak valaki leszaggatta. Viszont megjelentek itt új feliratok. Ilyenek:

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...