Dráguló projektek Kecskeméten és a Városligetben

0
Hirdetés

A kecskeméti egyetem kampusza 1,5 milliárd, míg a Budapest városligeti Olof Palme Ház félmilliárd forinttal kerül többe, mint amennyire a nyertes vállalkozó leszerződött.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent első módosítást a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. tette közzé. A ZÁÉV építőipari Zrt. által elnyert munka a 2017 februári szerződésben 11 milliárd 999 millió forinttal szerepelt. a módosítás után a végösszeg 13 milliárd 453 millió forint lett. A ZÁÉV a kecskeméti Campus beruházáshoz kapcsolódó tervezést és kivitelezést vállalta.

A módosítás indoka a következő: a beruházás részét képezi az egyedi műszaki megoldást képező ún. tőzsdetojás elkészítése is. A tőzsdetojás unikális voltára figyelemmel az ajánlatkérő – külső szakértő bevonásával – próbaterhelést végeztet. Ez nem volt része az eredeti szerződésnek, de a nyertesnek ezzen rendelkezésre kell állnia, illetve el kell végeznie a szükségessé váló módosításokat is.

másik tendert a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. írta ki, az Olof Palme Ház rekonstrukciójának kivitelezésére. Ezt az ÉPKAR Zrt. nyerte el 2017 novemberében 3 milliárd 63 millió forinttal. Ez az összeg emelkedett meg – az opcionális munkák miatt – 3 milliárd 593 millió forintra.

Hirdetés

Kecskeméti campus: álom és valóság

500 Ft1000 Ft3000 Ft